Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsZvijezda "Kralja tigrova" Carole Baskin neće pričati o nestalom supružniku: detektiv

Zvijezda “Kralja tigrova” Carole Baskin neće pričati o nestalom supružniku: detektiv


TAMPA, Florida (AP) – Detektiv na Floridi koji istražuje nestanak drugog supruga Carole Baskin rekao je u četvrtak da je zvijezda “Kralja tigrova” tri puta odbila zahtjeve za intervjue i da je istraga u toku.

Cpl. Moises Garcia iz ureda šerifa okruga Hillsborough u Tampi održao je konferenciju za novinare kako bi pružio najnovije informacije o istrazi o nestanku Dona Lewisa. Slučaj je ponovo otvoren nakon objavljivanja filma “Kralj tigrova: Ubistvo, haos i ludilo” u martu 2020., Netflix. Pandemija je bila uspješna za dokumentarne serije.

Lewis je bio milioner iz Tampe i nestao je 1997. Baskin je iza sebe ostavio desetine velikih mačaka i Baskin u Baskinovom utočištu za životinje. Serija je pokrenula glasine o tome kako je Lewis nestao, uključujući i pretpostavke da je sahranjen u septičkoj jami na imanju svetilišta ili da živi u Kostariki.

Izjavio je da je obavio 50 intervjua i da je pratio 200 tragova sa svojim istražiteljima.

Garcia je odbio da odgovara na pitanja o glasinama o Kostariki. Međutim, izjavio je da su federalni agenti prikupili tragove za državu Centralne Amerike. Da bi se dobio nalog za pretragu utočišta u potrazi za životinjama kako bi se istražila priča o septičkoj jami, bio bi potreban vjerojatan razlog. Ovo može uključivati ​​dokaze da se nešto dogodilo na imanju ili svjedočenje svjedoka.

Osim Baskina, bivši majstor u utočištu, Kenny Farr, također “nije razgovarao s nama”, rekao je detektiv.

Neobično je da supružnik ili rođak odbije saradnju kada član porodice nestane, a Baskin je osoba od interesa, iako su i drugi, rekao je Garcia.

Baskin je nedavno tužila Netflix i produkcijsku kompaniju kako bi spriječili korištenje intervjua i snimaka koji uključuju nju u nastavku “Kralja tigrova”, koji je objavljen u srijedu. Netflix je uzvratio da su se Baskin i njen suprug pisanim putem složili da bi se materijal mogao koristiti u budućnosti i da ona pokušava blokirati pravo na slobodu govora na Prvi amandman kompanije.

Garcia je rekao da je uvjeren da će Lewisov nestanak biti riješen.

„Ako pitate detektiva za ubistva da li može da reši slučaj, a on odgovori ne, trebalo bi da mu oduzmete značku“, rekao je.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Zvijezda ‘Kralja tigrova’ Carole Baskin neće govoriti o nestalom supružniku: Detektiv se prvi put pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/tiger-king-star-carole-baskin-wont-talk-about-missing-spouse-detective/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments