Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsZvanično je: Dollar Tree će sada naplaćivati ​​1,25 dolara za sve artikle

Zvanično je: Dollar Tree će sada naplaćivati ​​1,25 dolara za sve artikle


NJUJORK (AP) – Suočen s rastućim cijenama robe i transporta, diskontni maloprodajni lanac Dollar Tree izjavio je u utorak da će podići cijene na 1,25 dolara za većinu svojih proizvoda.

Dollar Tree je rekao da razlog za podizanje cijena na 1,25 dolara nije bio zbog “kratkoročnih ili prolaznih tržišnih uslova” i rekao je da je povećanje cijena trajno. Kompanija će moći da se nosi sa visokim rastom troškova robe i povećanim operativnim troškovima, poput plata, podizanjem cena, naveo je Dollar Tree.

“(Dollar Tree) vjeruje da je ovo pravo vrijeme da se odmakne od ograničenja cijene od 1,00 dolara kako bi nastavili nuditi ekstremnu vrijednost kupcima”, navodi se u saopštenju kompanije.

Dollar Tree je bila jedna od posljednjih pravih “dolarskih prodavnica” nakon što se većina konkurencije udaljila od te cijene.

Kompanija se nalazi u Chesapeakeu (Virginia). rekao je u septembru. Više cijene su testirane u odabranim trgovinama. Kompanija je najavila da će povećanje cijene biti implementirano na više od 2000 lokacija Dollar Tree u decembru. Također planira uvesti promjenu u cijelu svoju mrežu trgovina prije kraja sljedeće godine. Ima oko 8.000 Dollar Tree prodavnica.

Izvršni direktor Michael Witynski izjavio je da bi kupci Dollar Tree trebali ostati lojalni.Source: https://gt-ride.com/its-official-dollar-tree-will-now-charge-1-25-for-all-items/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments