Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsZaposlenik Netflixa koji je govorio protiv Davea Chappellea koji je podnio specijalnu...

Zaposlenik Netflixa koji je govorio protiv Davea Chappellea koji je podnio specijalnu ostavku


Članovi resursne grupe zaposlenih u Netflixu Trans* organizovali su 20. oktobra odlazak na lokaciju Netflixa u Los Angelesu.
Al Seib preko Getty Images

Softverski inženjer Netflixa koji je prošlog mjeseca dospio na naslovnice nakon što je javno kritizirao najnoviji specijal kompanije Dave ChappelleComedy, uključujući transfobične šale, dao je ostavku.

Terra Field, koja je suspendovana, a zatim vraćena na posao nakon što je svoje zabrinutosti iznijela u javnost, napisala je u ponedjeljak na Twitteru da “nije srećna što su se stvari ovako ispostavile, ali mislim da je ovaj ishod najbolji za sve uključene strane”.

Field, koji je queer i transrodan u svom identitetu, nije spomenuo nikakvu stalnu pritužbu kompaniji. pismo o ostavci koje je podijelila na internetu, ali je izrazila podršku bivšem zaposleniku Netflixa B. Pagels-Minoru, koji je vodio Netflixovu grupu za resurse za Trans* prije njihovog raskida prošlog mjeseca. Pagels-Minor, koji je pomogao u organizaciji šetnje u kompaniji zbog Chappelleovog specijala “The Closer”, otpušten je nakon što je optužen za odavanje povjerljivih informacija.

“Ubrzo nakon što je B. dobio otkaz zbog nečega što nisam i ne vjerujem da jesu, donio sam odluku: potonuti ili plivati, hodat ću rame uz rame sa B. kao što su oni činili za mnoge od nas dok su vodili Trans* ERG”, napisala je Fildova u svom pismu ostavke, za koje je rekla da je podneto u nedelju. Rekla je da planira da uzme mjesec dana pauze kako bi se “odmarala, oporavila i razmislila o tome šta želim dalje da radim”.

Field je suspendovan u oktobru, ubrzo nakon što je optužila Netflix na Twitteru da promovira štetna transfobična uvjerenja podržavajući Chappelleov specijal, koji je debitovao 5. oktobra. Netflix je suspendovao FieldDva dana kasnije, njen tvit je postao viralan. Umjesto da negira da je Field suspendovan zbog njenih tvitova, kompanija za striming optužila ju je da je bila prisutna na virtuelnom sastanku direktora Netflixa sa još dvojicom bez njene dozvole.

Polje je vraćeno Incident je završen za nekoliko sati. Netflix je rekao da je istraga otkrila da je ona prisustvovala virtuelnom sastanku bez “ikakve zle namjere” i da je direktor podijelio vezu za pridruživanje događaju.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava zaposlenika Netflixa koji je progovorio protiv Dave Chappellea koji je podnio specijalne ostavke prvi put se pojavio na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/netflix-employee-who-spoke-out-against-dave-chappelle-special-resigns/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments