NOVOČlanci Fox News-a možete slušati sada!

RIČMOND, Va. — Izabrani republikanski guverner Virdžinije Glenn Jangkin objavio je u srijedu da je okupio grupe uključujući zakonodavce, službenike za provođenje zakona, vlasnike preduzeća i druge kako bi koordinirali rad na tranziciji sa administracijom odlazećeg guvernera Ralpha Northama.

Youngkin je takođe nazvao “timom za sletanje” grupu zdravstvenih stručnjaka, veterana i advokata, kao i ranih navijača. Svaki tim vodi republikanski poslanik.

IZBOR GLENNA YOUNGKINA ZA TRANZICIJU KOPREDSEDAVAJUĆI SIGNALI KONZERVATIVNO GUVERNERSTVO VIRGINIJE

U izjavi novoizabrani guverner je najavio da će sprovesti „due diligence u svim agencijama” kako bi identifikovali „kako bi vlada mogla da počne da služi Virdžinijanima besser i počne da ispunjava naša obećanja prvog dana o sigurnijim ulicama, boljim školama, nižim troškovima života, i više mogućnosti za posao.”

Članovi administracije Northama svakodnevno se sastaju sa predstavnicima tranzicije Youngkina, rekao je Clark Mercer, šef osoblja Northama.

“Naše osoblje naporno radi kako bi osiguralo da nova administracija bude opremljena odgovarajućim prijelaznim dopisima, pregledima agencija i spiskovima osoblja kako bi uspjela. On je u e-mailu naveo da bi se na taj način trebalo provoditi tranzicije i zahvalio guverneru Northamu na njegovom profesionalnom pristupu.

Glenn Youngkin, izabrani guverner Virdžinije, u sredini, govori predstavnicima medija dok Pamela Northam, prva dama Virdžinije, slijeva, Ralph Northam, guverner Virdžinije, i Suzanne Youngkin slušaju ispred Executive Mansiona u Richmondu, Virginia, SAD , u četvrtak, 4. novembra 2021. (Fotograf: Carlos Bernate/Bloomberg preko Getty Images)

Youngkin je bio bivši izvršni direktor privatnog kapitala i pobijedio je bivšeg demokratskog guvernera. Terry McAuliffe je poražen ranije ovog mjeseca od…