Uredništvo Wall Street Journala navelo je da će objaviti svoje godišnje uvodnike povodom Dana zahvalnosti, uprkos pokušajima ljevice.

Odbor je u svom mišljenju u ponedjeljak naveo da naprednjaci neće uspjeti spriječiti objavljivanje „rasističkog“ izvještaja o Danu zahvalnosti iz 1620. godine i da se The Journal neće „pokoriti političkim zahtjevima do cenzure“.

Bilo je to samo pitanje vremena. Naše godišnje uvodnike povodom Dana zahvalnosti uređuju naprednjaci. Neće uspjeti, ali mislili smo da priču podijelimo s čitaocima radi uvida u politizaciju svega, čak i Dana zahvalnosti”, napisao je odbor.

KRITIČARI SE ZAHVALJUJU SAVJETIMA U NEW YORK TIMEU DA DJECA KOJA NISU POTPUNO VAKCINISANA TREBA ‘BRZO JESTI’

Urednici su objavljivani svake godine bez ikakvih pritužbi od 1961. godine.

Živimo u eri u kojoj ljevica gleda na gotovo sve koristeći usko sočivo politike identiteta. Odbor je naveo da veliki dio američke historije gleda na rasistički način i da bi to trebao izbrisati. Također je navedeno da je Change.org bio razlog za odluku da se ukloni Pilgrim editorijal.

Umjetnički prikaz prve proslave Dana zahvalnosti.

NBC PREDLAŽE DA SE OVE GODINE NE ODRŽAVA ZAHVALNOST TURSKOJ KAKO BI SE FINANSIRALI TROŠKOVI INFLACIJE

Prema riječima autora peticije, ona je prikupila oko 50.000 potpisa. On tvrdi da “rasizam iz 17. veka mora biti okončan” do 2021. godine. Takođe, peticija se žali na upotrebu Indijanaca u uvodniku kao “divljaka” i tvrdi da Hodočasnici pripadaju “svim…