Fiktivna web stranica koja nudi usluge ubijanja po narudžbi tvrdi da njome upravlja čovjek koji je godinama upozoravao vlasti na potencijalne klijente koji žele ubiti članove njihove porodice ili neprijatelje. Kaže da je to postala njegova “lična misija”.

Tvrdi se da je Rent-A-Hitman u vlasništvu Guida Fanellija, ali njime zapravo upravlja Bob Ines. Ovaj kalifornijski čovjek obavještava vlasti o svim fatalnim upitima koje dobije. Ova stranica obećava da će pružiti “prilagodljive opcije za sve situacije”, a lažna svjedočanstva klijenata daju ljudi koji su imali problema sa prevarenim supružnicima i nezadovoljnim zaposlenicima.

Fox News je objavio da je Ines pokrenula web stranicu 2005. godine, kao dio neuspješnog pokretanja sajber sigurnosti. Rekao je da je pronašao inbox stranice pun 250 do 300 poruka iz cijelog svijeta, uključujući neke traženje posla, informacije o ubojicama i datume.

REPUBLIČKI BIZNISMAN MICHIGAN RINKE SE ZAKLJUČA POTROŠITI NAJMANJE 10 MILIONA KAKO BI IZAZIO VLADU. WHITMER

Britanka je tvrdila da se nasukala na kanadskoj obali i da je tražila da se ubiju tri člana njene porodice jer su je prevarili od nasljedstva. Ovo je bio njegov prvi ozbiljan slučaj.

Ines je objasnila da ju je upravo to potaklo da napravi web stranicu. Web stranica spašava živote i košta 9,20 dolara. Ovo je postala neka vrsta lične misije.

Godine 2018. muškarac iz Virdžinije tražio je smrt svoje bivše djevojke i ubistvo njenih roditelja. Ines je izjavila da je i on…