Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsVišesatna 'Unhinged Diatribe' Kevina McCarthyja izaziva bijes, ismijavanje i meme

Višesatna ‘Unhinged Diatribe’ Kevina McCarthyja izaziva bijes, ismijavanje i meme


Democrats House Democrats Live-tweeting je u četvrtak omogućio Kevin McCarthy (R.Calif.). pokrenuo je višesatni govor u stilu filibustera na spratu Predstavničkog doma kako bi odložio usvajanje zakona o socijalnoj potrošnji i zaštiti životne sredine demokrata.

McCarthy je počeo govoriti u 20:38 i u petak, nazvavši značajan paket od 1,7 milijardi dolara Build Back Better ― koji bi, između ostalih odredbi, povećao pomoć za brigu o djeci, stvorio univerzalni predškolski vrtić, smanjio troškove lijekova na recept za starije osobe i pojačao napore za obuzdavanje klimatskih promjena ― „jedini najnepromišljeniji i najneodgovorniji račun potrošnje u istoriji naše nacije“.

Pokrenuo je teme poput Kine, Hitlera i Dana zahvalnosti. Smijeh Kamale Harris i Abraham Linkoln.

Demokrate su glasale protiv paketa u petak ujutro, nešto poslije ponoći.

„Ovaj čovjek očigledno neće prestati da govori, ali nema šta da kaže“, predstavnica Aleksandrija Okasio-Kortez (DN.Y.) rekao je u Instagramu uživoJamie Raskin, D-Md. Dok gledaju govor zajedno sa ostalim demokratama.

McCarthy je „više uznemiren zbog klimatskih mjera i univerzalnog pokrivanja sluha za pre-K i Medicare [aids]Više je zabrinut za sebe nego za svog tipa. [Rep. Paul]Gosar stvara zlokobni crtani film o ubistvu koji je postavio na internet. odbio da skine”, prokomentarisao je Raskin. A republikanci su “stvarno uznemireni jer smo ga jučer osudili zbog toga.”

Zastupnica Grace Meng (DN.Y.) rekla je da je “porodila bebu za kraće vrijeme”.

„Sada se odmaknite i dozvolite nam da donesemo stvarne promjene, poput plaćenog odsustva i brige o djeci, američkim porodicama“, ona tweeted.

Predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi (D-Calif.) opisala je to kao “narav bijesa” i izdao saopštenjesa provjerama činjenica o nekim od njegovih tvrdnji.

Evo nekih reakcija demokrata:

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Kevina McCarthyja dugotrajna ‘Unhinged Diatribe’ izaziva bijes, ismijavanje i meme prvi put se pojavila na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/kevin-mccarthys-hours-long-unhinged-diatribe-prompts-rage-ridicule-and-memes/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments