Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsUmro Peter Aykroyd: 'SNL' odaje počast bratu Dana Aykroyda, bivšem članu glumačke...

Umro Peter Aykroyd: ‘SNL’ odaje počast bratu Dana Aykroyda, bivšem članu glumačke ekipe i piscu


Peter Aykroyd, bivši komičar i pisac u emisiji “Saturday Night Live” i brat Dana Aykroyda, preminuo je, objavila je emisija skeč komedije. Imao je 66 godina.

Peter Aykroyd je bio komičar iz Drugog grada u Torontu, baš kao i njegov stariji brat. Pridružio se “SNL-u” na jednu sezonu 1980. – godinu nakon što je Dan Aykroyd napustio emisiju – kao član glumačke ekipe i pisac, gdje je bio nominovan za nagradu Emmy za izvanredno pisanje u estradne ili muzičkom programu.

“SNL”Plaćena danakSimu Liu (zvijezda Marvelovog filma “Shang Chi i Legenda o deset prstenova”) bio je domaćin subotnjeg emitiranja i obratio se Aykroydu.

Naslovna kartica tokom epizode glasila je “Peter Aykroyd 1955 – 2021.” Kratki film iz 1979. s Aykroydom je podijeljen na Twitter nalogu emisije. “Java narkoman”Glumac se vidi kako pokušava da zaboravi svoje probleme uz kafu.

USA TODAY se obratio predstavnicima emisije i porodici Aykroyd za komentar.

Ovosedmični ‘SNL’: Sudija Cecily Strong Jeanine bori se protiv Rittenhousea, a Trump Jamesa Austina Johnsona se vraća

Peter Aykroyd, Dan Aykroyd i njihovi profesionalni životi će se ukrstiti. Početkom 90-ih, njih dvoje su zajedno napisali komediju horor filma iz 1991. godine “Nothing But Trouble”, u kojem su glumili Chevy Chase, John Candy, Demi Moore i stariji Aykroyd – koji će kasnije biti nagrađen Razzie za svoju izvedbu. Piter Ejkrojd je takođe bio kokreator kanadske naučno-fantastične dramske serije „PSI Faktor“, koju je Dan Ajkrojd vodio.

Peter Aykroyd je čak zauzeo svog brata da glas Elwood Bluesa za spinoff animirane TV serije “The Blues Brothers” iz 1997. godine, u kojoj su izvorno glumili Dan Aykroyd i John Belushi. Belushija, koji je ubijen 1982. godine, u seriji je djelimično naslijedio Jim Belushi.

Pojavio se i u filmovima Aykroyda, uključujući “Dragnet” i “Coneheads”.

Isterivači duhova ponovo se okupljaju u filmu ‘Afterlife’:Dan Aykroyd planira konačnu sudbinu svog lika

USA TODAY je razgovarao s Danom Aykroydom o njegovoj budućoj glumi i naslijeđu franšize Ghostbusters.

“Mislim da bi Bill i ja trebali biti ubijeni u sljedećem. Ili ćemo možda čekati”, rekao je. “Zašto ne iskoristiti žive Isterivače duhova – Ernija (Hudson), Bilija (Marej) i mene – za četiri, pet i šest? Možete nastaviti do kraja. Tada će biti dovoljno vremena za odavanje počasti. Uskoro će nas sve poneti smrt.

Nastavite čitati SNL’Pete Davidson angažuje Marca Cohna (Method Man) za lažnu predstavu “Walking in Staten”

Izvor: USAToday.com

Objava Peter Aykroyd umire: ‘SNL’ odaje počast bratu Dana Aykroyda, bivšem članu glumačke ekipe i piscu prvi put se pojavio na News Daily.

Source: https://philippinenewsdaily.com/peter-aykroyd-dies-snl-honors-dan-aykroyds-brother-a-former-cast-member-and-writer/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments