Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsU produžetku, Raidersi pobjeđuju Cowboyse pobjedom od 36:33 dopunjenih penala

U produžetku, Raidersi pobjeđuju Cowboyse pobjedom od 36:33 dopunjenih penala


ARLINGTON, Teksas – U danu u kojem su zvaničnici pozvali punih 28 zastava za 276 kaznenih jardi, činilo se prikladnim.

Cowboys korner bek Anthony Brown se zapetljao sa primačem Raidersa Zayom Jonesom u nadoknadi vremena u produžetku i napravio smetnju u odbrani po četvrti put na utakmici. Nakon što su prešli sa linije od 43 jarde na 24 jarde, Raidersi su dobili utakmicu golom iz igre koji je bio presudan u srušenju Dallasa.

Dok su Cowboysi pali na 7-4, njihov rekord se popravio na 6-5 sa Raidersima. Ovo je bio treći poraz Dalasa u četiri sedmice, a svi su bili protiv protivnika AFC West.

Kraj utakmice je bio intrigantan, Kauboji su izbrisali zaostatak od 53 minuta i 49 sekundi sa 2:56 do kraja.

Činilo se da je Dallas veći dio dana u omamljenosti nakon ćurke. Kvoterbek Dak Prescott je promašio bacanja, njegovi primači su ispuštali mete, a lijevi napad Tyron Smith je neuobičajeno promašio blok koji je predao vreću. DeSean Jackson, 34 godine, dao je Raidersima tačdaun od 56 jardi.

Kvoterbek Raidersa Derek Carr ubacuje loptu, dok linebacker Cowboysa Micah Parsons približava.

Nekoliko minuta prije kraja, Kauboji su se konačno smirili. Prescott je vratio ritam i kontrolu, i pronašao je Michaela Gallupa kako tapka po lijevoj bočnoj liniji kako bi završio tačdaun od 32 jarde. Dvije igre kasnije, Prescott je preko sredine terena pogodio 32-yard touchdown-a do užeta Daltona Schultza. Schultz je opet bio izbor Kauboja za konverziju od 2 poena na desnu stranu.

Nakon produžetka uslijedio je par golova iz igre.Source: https://philippinenewsdaily.com/in-overtime-raiders-defeat-cowboys-with-a-penalty-filled-win-of-36-to-33/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments