Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsU požaru u ruskom rudniku uglja poginule 52 osobe

U požaru u ruskom rudniku uglja poginule 52 osobe


U požaru u ruskom rudniku uglja poginule 52 osobe

Objavljeno
prije 42 minute

Dijeljenje

izvor slike, AFP
Naslov za sliku

Nalazi se u Sibiru, oko 3.500 km (2.175 milja) istočno od Moskve.

Ruski mediji su objavili da su 52 žrtve poginule u nesrećama u sibirskim rudnicima uglja.

Prvobitno je potvrđeno da je jedanaest žrtava umrlo nakon što se u četvrtak rano ujutro zapalila ugljena prašina iz ventilacionog okna. Zbog toga se rudnik napunio dimom.

Namjera spašavanja bila je pomoć preživjelima, ali se završila tragedijom.

Spasilački tim koji je pokušavao doći do površine izgubio je kontakt s njim, a najmanje trojica njegovih spasilaca su poginula. Lokalni mediji sugerišu da bi broj smrtnih slučajeva mogao biti veći.

U trenutku nesreće u rudniku je bilo 285 rudara. Većina ih je pobjegla. Zvaničnici su rekli da je 49 povrijeđenih primljeno u bolnicu. Četvorica povrijeđenih su u kritičnom stanju, dok su četiri zadobila trovanje dimom.

Prema izvještajima, 35 rudara se još uvijek vodi kao nestalo u rudniku Listvyazhnaya, koji se nalazi u Kemerovskoj oblasti, oko 3.500 km (2.175 milja) istočno od Moskve.

Broj mrtvih izvijestili su i ruska državna novinska agencija Tass i privatni Interfax u četvrtak navečer. Jedan izvor hitne pomoći rekao je za Tass da “niko nije preživio”.

Broj poginulih među spasiocima nije poznat. Ruska novinska agencija Interfaks javila je da je izvor rekao da su neki članovi…Source: https://virtualtrener.com/russian-coal-mine-fire-kills-52-people/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments