Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsTrump poziva Petera Navara da se suprotstavi sudskom pozivu u istrazi 'komunističkih...

Trump poziva Petera Navara da se suprotstavi sudskom pozivu u istrazi ‘komunističkih demokrata’


Donald Trump je zatražio od bivšeg trgovinskog savjetnika Petera Navara (gore) da “zaštiti privilegije izvršne vlasti” u istrazi američkog Kongresa o postupanju bivšeg predsjednika u krizi s korona virusom.
Alex Wong preko Getty Images

Bivši predsjednik Donald Trump u subotu je zamolio svog bivšeg trgovinskog savjetnika Petera Navara da šuti i “zaštiti privilegije izvršne vlasti” u istrazi “komunističkih demokrata” o postupanju njegove administracije s krizom korona virusa.

Navarro, bivši direktor Ureda za trgovinu i proizvodnu politiku, pozvan je u četvrtak od strane Odabranog pododbora Predstavničkog doma za korona virusnu krizu kojim predsjedava predstavnik James Clyburn (DS.C.). Komitet istražuje odgovor Trumpove administracije na smrtonosni porast COVID-19 prošle godine, mjesecima nakon što je Trump obećao da će brzo nestati.

“Kažem Peteru Navaru da zaštiti privilegije izvršne vlasti i da ne dozvoli da ove neumoljive demokrate diskredituju naša velika dostignuća”, rekao je Trump u izjavi koju je u subotu objavila pomoćnica Liz Harrington na svom Twitter nalogu. (Trampu je zabranjen Twitter.)

Trump je reakciju svoje administracije na COVID-19 nazvao “bez presedana i nevjerovatnim”, iako je više od 400.000 Amerikanaca umrlo na njegovom satu od bolesti.

Navarrov sudski poziv zahtijeva da se pojavi na izjašnjavanju 1. decembra i preda dokumente povezane s odgovorom na korona virus do 8. decembra, objavio je Bloomberg.

Navarro je često izgovarao laži o korona virusu i administraciji. Insistirao je da su Trumpovi zahtjevi da se uspori testiranje kako slučajevi COVID-19 ne bi izgledali tako loše, bili “jezici na licu”. On je neosnovano nazvao pandemiju “proizvodom Komunističke partije Kine”.

Navarro je u izvještaju istražne vlade ranije ovog mjeseca naveden kao jedan od najmanje 13 Trumpovih pomoćnika i zvaničnika koji su drsko prekršili Hatchov zakon, koji zabranjuje saveznim radnicima da koriste svoje vladine položaje kako bi utjecali na izbore.

Navarro je proveo vrijeme u kampanji za Trumpa na račun poreznih obveznika dok je on trebao služiti javnosti radeći vladine poslove, zaključuje se u ranijem izvještaju.

Čini se da je već bacio prst na komisiju Predstavničkog doma u tvitu.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Trump poziva Petera Navarra da prkosi sudskom pozivu u istrazi ‘komunističkih demokrata’ prvi put se pojavio na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/trump-urges-peter-navarro-to-defy-subpoena-in-covid-probe-by-communist-democrats/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments