Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsTri bijelca porota je proglasila krivima za ubistvo Ahmauda Aberyja

Tri bijelca porota je proglasila krivima za ubistvo Ahmauda Aberyja


BRUNZVIK, Džordžija – Porota je proglasila trojicu belaca iz Džordžije krivima za ubistvo i druge optužbe za smrtonosnu pucnjavu u Ahmauda Arberija početkom prošle godine.

Travis McMichael koji je pucao u pucnje proglašen je krivim po devet krivičnih prijava, uključujući četiri tačke za krivično djelo i ubistvo iz zlonamjernosti.

Njegov otac, Gregory McMichael, proglašen je nevinim za ubistvo iz zlonamjernog ponašanja, ali krivim za teško ubistvo i sve druge optužbe.

Njihov komšija, William “Roddie” Bryan, koji je snimio video ubistvo, proglašen je krivim za krivično djelo ubistvo po tri tačke, teški napad po jednoj tački, lažno zatvaranje i pokušaj krivičnog djela počinjenja krivičnog djela. Nije proglašen krivim za ubistvo iz zlonamjernog ponašanja ili po jednoj tački za krivično djelo ubistvo i teški napad.

Dok je porota ušla u sudnicu, Al Sharpton je držao Arberyjeve roditelje, Markusa Arberija i Vandu Kuper Džons. Al Sharpton je držao Arberyjeve roditelje Wandu Cooper-Jones u rukama dok su porotnici ušli. Cooper-Jones je uputio tihu molitvu prije nego što je sudija počeo da čita presudu.

Dok su presude čitane, klicali su i ljudi su se grlili. Red su proglasili poslanici. Travis McMichael je rekao “volim te” svojoj majci koja je plakala.

Wanda Cooper Jones jecala je u hodniku ispred sudnice. “Konačno smo dobili pravdu”, rekla je dok su je pristalice grlele.

rezime:U nastavku su neki ključni momenti u suđenju Ahmaudu Aberiju.

Muškarci su 23. februara 2020. godine uhapšeni i optuženi za ubistvo kao i druga krivična djela u…Source: https://philippinenewsdaily.com/three-white-men-are-found-guilty-by-a-jury-of-the-murder-of-ahmaud-abery/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments