Jedan trgovac iz San Francisca nazvao je zločin “užasnim”, nakon što su lopovi krali iz luksuznih prodavnica i drugih u okolini. Krađe su se dešavale nekoliko dana. Gumpov vlasnik John Chachas pridružio se “Fox & Friends” kako bi razgovarao o talasu kriminala i podijelio svoje brige kao vlasnik preduzeća.

„Moja briga kao poslovnog čoveka je da više nemate funkcionalno okruženje kada imate ljude van grada koji se plaše da dođu u grad zbog razularenog kriminala… i prljavštine i prljavštine“, objasnio je Chachas.

PLANOVI GRADONAČELNIKA SAN FRANCISCA ZA BORBU protiv FLASH MOB PLAČKE VRIJEDI KOJI SADRŽE PRISTUP PRODAVNICAMA U VRIJEME PRAZNIKA

Najmanje 12 prodavnica je vandalizovano tokom vikenda. Jedna od njih bila je radnja Louis Vuitton na Union Squareu. Ova radnja je očigledno bila “ispražnjena”.

Chachas je objasnio da danas možete ukrasti čak devetsto devedeset pet dolara robe. To je također prekršaj i oni koji kradu znaju da policija neće ništa učiniti.

“Ukoliko preduzmu mjere, malo je vjerovatno da će okružni tužilac pokrenuti krivični postupak”, rekao je on. “Dakle, dok se stvari ne vrate na pravi put da budu društva koja poštuju zakon, ovo je samo još jedan primjer haosa koji pozivate.”

Video

London Breed, gradonačelnik San Francisca, najavio je kao odgovor na haos tokom vikenda da će grad ograničiti pristup određenim područjima kako bi obuzdao beskrajnu pljačku.

Poručnica policije San Francisca Tracy McCracy također je razgovarala o talasu kriminala u emisiji “Fox & Friends” u utorak, tvrdeći da se kriminalci “ne plaše” od…