Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsTravis McMichael, koji je smrtno ubio Ahmauda Arberyja, svjedoči da nije bio...

Travis McMichael, koji je smrtno ubio Ahmauda Arberyja, svjedoči da nije bio ugrožen tokom potjere, mogao je stati


BRUNZVIK, Džordžija — Čovek koji se vidi na video snimku kako smrtno puca na Ahmauda Arberija, priznao je u četvrtak da mu Arberi nije pretio tokom potere i da je mogao da prestane da ga prati pre kobne pucnjave.

Travis McMichael je također rekao tužiocima da policiji nije rekao neke detalje o potjeri koje je podijelio na sudu u srijedu.

McMichael je stupio na klupu u četvrtak rano ujutru na unakrsno ispitivanje nakon što je svjedočio oko tri sata u srijedu tokom kojeg se slomio dok je opisivao posljednje trenutke svog sukoba s Arberyjem 23. februara 2020. On je bio prvi svjedok odbrane i rekao je žiriju želio je podijeliti svoju “stranu priče”.

Glavna tužiteljica Linda Dunikoski u četvrtak je istakla nekoliko trenutaka kada je McMichael mogao prestati s progonom Arberyja, a McMichael se složio, ali je rekao da želi da “gleda” Arberyjevo kretanje i sazna šta se dogodilo.

McMichael je poroti rekao da se Arberi možda naoružava, ali Dunikoski se složio da mu Arberi nikada nije prijetio pištoljem niti mu prijetio.

McMichael je u četvrtak izjavio: “Nisam bio siguran da li je prijetnja”

McMichael je rekao da je kasnije bio “pod utiskom” da bi Arbery mogao biti prijetnja jer ga je vidio kako “napada” kamion optuženog Williama “Roddieja” Bryana i Arbery je potrčao prema njemu.

„Sve što je uradio je da je pobegao od tebe“, rekao je Dunikoski. “A ti si izvukao sačmaricu i uperio je u njega.”

Dunikoski je istakao da je McMichael tvrdio istražiteljima da Arbery nije zgrabio svoju sačmaricu u okršaju.

„Dakle, nisi ga upucao zato što je zgrabio cijev tvoje sačmarice, pucao si zato što je došao iza tog ugla, a ti si bio tu i samo si odmah povukao okidač?“ upita Dunikoski.

McMichael je tvrdio: “Bilo je upečatljivo.” “Bili smo licem u lice… i tada sam pucao.”

Više:Muškarac iz Gruzije koji je smrtno ubio Ahmauda Arberyja rekao je poroti da je bio u “situaciji života ili smrti”

McMichaelove izjave kritikovalo je i tužilaštvo.u početku je dao policiji u poređenju sa onim što je rekao poroti dan ranije o događajima koji su doveli do pucnjave.

McMichael je u srijedu rekao da je rekao da dolazi policija Arberyja i da je to ono što je McMichael vjerovao podstaklo Arberyjevu odluku da pobjegne od njega. On je priznao da tu informaciju nije uključio u svoj policijski izvještaj u četvrtak. Takođe je rekao da nikada nije rekao policiji da je nameravao da uhapsi ArberijaIli da je Arbery vidio Bryana kako “napada” Bryanov kamion.

Advokati McMichaela i njegovog oca Gregoryja su tvrdili da su dvojica muškaraca jurila Arberyja u svom kamionetu jer su htjeli da ga privedu policiji. Rekli su da su ga vidjeli kako trči u njihovom susjedstvu i vjerovali da je odgovoran za nedavne provale. Prema riječima advokata, Travis McMichael je ubio Arberyja iz samoodbrane.

McMichael je u četvrtak rekao da “nije uspio” dati potpuno tačne izjave policiji jer je pucnjava bila “najtraumatičniji događaj” u njegovom životu i da je u to vrijeme još uvijek bio prekriven Arberyjevom krvlju.

“Gledajući kako pričam, bio sam pod stresom, nervozan, uplašen”, rekao je dok je gledao transkript svojih izjava policiji u četvrtak.

McMichael je negirao da je vjerovao da će otići u zatvor tokom intervjua zbog ubistva nekoga.

McMichael je u više navrata rekao porotnicima da ima razloga vjerovati da je Arbery bio provalnik jer ga je vidio na imanju susjeda Larryja Englisha nekoliko dana prije pucnjave. Ingliš je ranije upozorio komšije da ljudi ulaze u njegov dom u izgradnji. McMichael je 11. februara rekao da se činilo da mu je Arbery posegnuo u pantalone, što ga je navelo da vjeruje da je naoružan.

McMichael je rekao da vjeruje da je Arbery povrijeđen u incidentu.

Rekao je da vjeruje da je on počinio zločin. Vjerovatni uzrok smrti bio je on.

Dunikoski se složio i sa činjenicom da Dunikoski nije znao ko je preuzeo stvari sa engleskog.

Rekao je: “Ali imao sam mogućnost.”

Više:Advokat odbrane nije uspeo da postigne. Rev. Jesse Jackson je udaljen iz sudnice za smrt Ahmauda Aberyja

U međuvremenu ispred zgrade suda u četvrtak, velika grupa crnih pastora pripremila se za skup kako bi podržala Arberijevu porodicu.

Bryana zastupa Kevin Gough koji je u više navrata kritizirao Bryanovo prisustvo u sudnici s istaknutim pastorima uključujući Revs. Al Sharpton i Jesse Jackson.

Džekson je stegao ruke Vande Kuper Džons i Markusa Arberisa, dok su tužioci puštali još video snimaka sa mobilnog telefona sa pucnjave u četvrtak.

Više:Arberyjevo suđenje smrti, slučaj Rittenhouse su dokazi produbljivanja političkih i rasnih razlika

Izvor: USAToday.com

Post Travis McMichael, koji je smrtonosno upucao Ahmauda Arberyja, svjedoči da nije bio pod prijetnjom tokom potjere, mogao se prestati pojavio prvi na News Dailyu.Source: https://philippinenewsdaily.com/travis-mcmichael-who-fatally-shot-ahmaud-arbery-testifies-he-wasnt-under-threat-during-chase-couldve-stopped/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments