The Demokratska strankaBio sam u preteranom stanju oko toga da li sam Joe Biden će se ponovo kandidovati, postoji barem toliko neizvjesnosti oko toga da li će Donald Trump biti na glasačkom listiću.

To je nekako nadrealna situacija, ne znajući da li će borci 2020. organizirati revanš – posebno u pozadini izbora za koje bivši predsjednik i dalje insistira da su mu oteli.

TrumpNjegov govor tijela je dizajniran da uvjeri ljude da trči, a njegova moć je takva da GOP NominacijaVaše je da pitate. Ali kao što sam u ponedeljak pisao o Bajdenu, da li je to zaista tako zakucavanje za Trampa, momka koji će na sledećim izborima imati 78 godina? Tu je i njegov značajan prtljag i izgledi za poraz koji bi ga istorija učinili dvostrukim gubitnikom.

BIDEN KAŽE DA SE TURČI, ALI MUČARAC I POLITIKA SU VELIKO SUMNJA

Ali, kao i sa svojim nasljednikom, ako Trump gaji bilo kakvu sumnju u kandidaturu, nema šanse da bi ih sada izrazio i odmah predao svoju moć.

Istraživanje Hill-Harris X prošlog mjeseca pokazalo je da je 47% ispitanika reklo da podržava ideju o još jednoj Trumpovoj kampanji. Za mene je bilo iznenađujuće da se 23% (uz 58% nezavisnih) protivi ovoj ideji. To sugerira da je njegov čvrsti stisak na vodstvu GOP-a donekle opušten.

Naravno, on je u boljoj formi od Bidena. Istraživanje USA Today početkom ovog mjeseca pokazalo je da ukupno 64% glasača ne želi da se Bajden kandiduje za drugi mandat — a to uključuje 28% demokrata.

Evo sad…