Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsTikTokov najnoviji virusni hak za šminkanje: smrznute spužve za šminku

TikTokov najnoviji virusni hak za šminkanje: smrznute spužve za šminku


Sunđer ljepote je najmučeniji predmet na svijetu. Ozbiljno – ljudi su ih ugurali u kondome, pokušali ih očistiti u mikrovalnoj pećnici, premazali ih mazivom „prajmerom“ i pokušali ih zamijeniti gomilom besmislenih predmeta, uključujući, ali ne ograničavajući se na jaja, paradajz i umetke za grudnjak. Da sam Beautyblender, moj posljednji konac bi do sada visio sa plafona.

TikTok takođe ima Beautyblender hak. To uključuje korištenje malo vode, a zatim kratko vrijeme u zamrzivaču. Ideja je da nanošenje šminke ledenim sunđerom omogućava glatkiju primjenu – a milioni su se okupili da gledaju hak u akciji. Tehniku ​​frozen beauty sunđera popularizirao je @gwmakeup u viralnom videu sa više od 2,3 miliona lajkova. Drugi, kao što je Briana Pelaez, slijedili su njihovo vodstvo s vrlo gledanim video zapisima.

Pelaez tvrdi da je hakiranje učinilo Pelaezinu podlogu glatkijom nego što je bila kada je nije zamrznula. Nakon nekoliko minuta sa šminkom, bilo je potrebno vrlo malo retuša i uštedjela sam dosta proizvoda. Iako su ovi rezultati zadivljujući, nije teško reći da smo morali da prođemo od strane dermatologa i šminkera.

Sadržaj TikTok-a

TikTok: Pogledajte video

U mnogim okolnostima, TikTok-virusni hakovi su dovoljno opasni da zadobiju jarkocrveni pečat neodobravanja od strane stručnjaka za ljepotu – ali dermatolog Mona Gohara, MD, certificirani dermatolog sa sjedištem u Konektikutu, daje ovaj siguran za upotrebu. Ja bih to iskoristio. [a frozen makeup sponge]Kaže da koristi korektor ispod očiju kako bi smanjila natečenost. Allure. “Hladne obloge, à la krastavci na očima u banji, sužavaju krvne žile i smanjuju podočnjake.” Ne bi ga nanosila na cijelo lice. Ona kaže: “Bojim se da bi to moglo izazvati iritaciju ili promjenu boje.”

TikTok sadržaj

TikTok: Pogledajte video

Nije važno da li ćete svoj Beautyblender baciti u kutiju za led, ali je važno da ga održavate čistim, izvan dohvata bakterija i čuvate dalje od prašnjavih mjesta. Ava Shamban MD je dermatolog iz Los Angelesa koji je certificiran. Allure. Za sunđere i blendere redovno ih perite. Zamijenite svaka tri mjeseca.

Možete blendati dok ne budete zadovoljni ovom jednostavnom, ali osvježavajućom tehnikom. Nećete požaliti ako svoj Beautyblender ne zamijenite hranom.


Pogledajte ostale smiješne trikove za ljepotu TikToka:

  • Korisnici TikTok-a koriste rolere za lice kako bi uklopili svoju podlogu
  • Korisnici TikToka koriste Lube kao osnovnu šminku
  • Virusni TikTok Hack pretvara bronzere u prahu u kremaste bronzere

Naučite kako koristiti baznu šminku kao stručnjak:

Ne zaboravite pratiti Allure Instagram I Twitter.

Izvor link

Source: https://www.hairremovalz.com/tiktoks-latest-viral-makeup-hack-frozen-makeup-sponges/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments