Fox News First: Dobro jutro i pozdrav! Evo šta treba da znate na početku dana…

SZO se sastaje kako bi razgovarali o novoj ‘jako mutiranoj’ varijanti COVID-19
The Svjetska zdravstvena organizacijaU petak će se održati sastanak na kojem će se pozabaviti brzim porastom slučajeva COVID-19 Južna AfrikaPretpostavlja se da je za to odgovoran novi soj virusa.

Joe Phaahla, južnoafrički ministar zdravlja, identificirao je novu varijantu kao B.1.1.529 i rekao da se čini vrlo zaraznom među mladim ljudima.

BBC prijavljen Ova nova varijanta je ona koja je najviše mutirana u trenutnoj epidemiji. James Gallagher je napisao, zdravstveni dopisnik, da je jedan naučnik opisao ovu varijantu kao “užasnu”. Prema njegovim riječima, sastanak SZO će najvjerovatnije dovesti do toga da varijanta dobije grčko kodno ime poput varijante Delta.

Video

“Ova varijanta nas je iznenadila”, rekao je Tulio de Oliveira, direktor Centra za odgovor na epidemije i inovacije u Južnoj Africi, za novinsku kuću. Varijanta ima ogroman skok u evoluciji [and]Očekivali smo još mnogo mutacija.”

Nature magazine prijavljenOva varijanta je prvi put prijavljena u Bocvani ovog mjeseca. Naučnici pokušavaju da otkriju da li je ova varijanta imuno-otporna. Jedan istraživač u Johanesburgu je rekao: “Letimo warp brzinom.”

Britanski zvaničnici objavili su u petak da će zabraniti letove iz Južne Afrike, pet drugih zemalja južne Afrike. Svako ko je nedavno stigao sa ovih…