Administracija će objaviti da predsjednik Joe Biden zahtijeva od svih putnika koji nisu rezidenti koji prelaze američke kopnene granice, uključujući vozače kamiona i vladine službenike, da se potpuno vakcinišu počevši od 22. januara.

Prema riječima visokog zvaničnika u administraciji, Bijela kuća je u oktobru pokazala zahtjeve za bitne putnike. Oni su slični onima koji su bili na snazi ​​za turiste ranije ovog mjeseca, kada su SAD otvorile svoje granice za potpuno vakcinisane građane.

FAUCI PROMOVIRA ZAHVALNOST ZA VAKCINIRANE AMERIKANCE, UPOZORAVAJUĆI UNVAXXED JE ‘DOBAR ZA MARKETING’: MAKARY

Zvaničnici su također naveli da bitni putnici koji putuju trajektom moraju biti u potpunosti vakcinisani do tog datuma. Zvaničnik je dao izjavu agenciji Associated Press pod anonimnošću kako bi kratko zavirio u najavu.

Ova pravila se primjenjuju na sve državljane koji nisu državljani SAD-a. Američki državljani i stalni stanovnici mogu ući u SAD bez obzira na njihov vakcinalni status. Međutim, suočit će se s dodatnim testiranjem jer zvaničnici strahuju da je veća vjerovatnoća da će ovi ljudi dobiti COVID-19. Ovo je da ih ohrabrimo da dobiju snimke.

Kako bi spriječila bilo kakve smetnje među kamiondžijama koji igraju vitalnu ulogu u sjevernoameričkoj trgovini, Bidenova administracija je odgodila za dva mjeseca zahtjeve za bitne putnike. Stupio je na snagu 8. novembra, ali je odložen više od dvije godine. Osnovni putnici su mogli da putuju bez pomoći, iako je većina prekograničnog saobraćaja bila zaustavljena…