Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsSukob Lakersa i Pistonsa: LeBron James prekida jednu utakmicu za lakat, Isaiah...

Sukob Lakersa i Pistonsa: LeBron James prekida jednu utakmicu za lakat, Isaiah Stewart dvije zbog napada


Mele Lakers-Pistons je sada disciplinovaniji.

Napadač NBA zvijezde Lakersa LeBron James na jednu utakmicu suspendovan zbog “neopreznog udaranja” centra Pistonsa Isaiah Stewarta u nedjelju navečer zbog čega mu je lice okrvavljeno i potrebno je osam šavova. Stewart će biti suspendovan na dvije utakmice zbog “eskalacije svađe na terenu uzastopnim i agresivnim proganjanjem” Jamesa na nesportski način.

NBA je prekinula ligu u ponedeljak popodne.

Stewartove suspenzije bit će uručene u utorak i srijedu; James’s će biti poslužen u utorak.

Ova igra se odigrala sa 9:18 do kraja treće trećine. Stjuart i Džejms su boksovali jedan drugog za pozicioniranje, dok je Džerami Grant (Pistons napred) pobio asistenciju. Džejms je podigao lijevu ruku od tla i šaka mu se stisnula uhvatila je Stewarta na njegovoj desnoj strani, uzrokujući posjekotinu na desnom oku.

Činilo se da se James osjećao kajanjem nakon lakta i pružio je ruku Stjuartu. Stewart je tada bio oboren na tlo udarcem. Stjuart je podigao ruku da se suprotstavi Džejmsu. Pratilo ga je više trenera, igrača, osoblja i zvaničnika koji su pokušali da razdvoje par.

Stewarta je ponekad sputavalo čak pet do šest ljudi. Međutim, često se odvajao od ovih pojedinaca kako bi preuzeo Jamesa. Stewart je konačno bacio nekoliko pomoćnog osoblja i oborio ih na zemlju. Trener Dwane Casey i novajlija Cade Cunningham bili su među Pistonsima koji su uskočili da obuzdaju Stewarta, kome je krv tekla niz…Source: https://philippinenewsdaily.com/lakers-pistons-melee-lebron-james-suspends-one-game-for-elbow-isaiah-stewart-two-for-lashing-out/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments