Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsSudija oslobađa čovjeka osuđenog na 40 godina zatvora zbog osude za trostruko...

Sudija oslobađa čovjeka osuđenog na 40 godina zatvora zbog osude za trostruko ubistvo


KANSAS City, Mo. (AP) – Muškarac iz Kansas Cityja koji je bio u zatvoru više od 40 godina zbog tri ubistva nepravomoćno je osuđen 1979. godine i bit će pušten na slobodu, presudio je u utorak sudija iz Missourija.

Kevin Strickland (62), oduvijek je tvrdio da je bio kod kuće, gledao televiziju i da nije imao nikakve veze sa ubistvima koja su se dogodila kada je napunio 18 godina.

Penzionisani sudija James Welsh iz Apelacionog suda u Missouriju donio je odluku nakon trodnevnog saslušanja u vezi sa dokazima koje je zatražio tužilac okruga Jackson. Ovo saslušanje utvrdilo je da je Stricklandov dokaz povučen ili opovrgnut nakon njegove osude 1979. godine.

Državni tužilac Missourija Eric Schmitt usprotivio se naporima Jean Peters Baker, tužioca okruga Jackson i drugih političkih i pravnih lidera da oslobode Stricklanda. Schmitt (republikanac) se kandiduje za republikansku nominaciju. Američki senat Strikland je rekao da je kriv. Guverner Mike Parson je odbio Stricklandove zahtjeve za pomilovanje.

Strickland je proglašen krivim za ubistvo Larryja Ingrama (21), John Walkera (20) i Sherrie Schwarz (22) u njihovoj kući u Kanzas Cityju.

Cynthia Douglas je jedina preživjela pucnjavu 25. aprila 1978. Ovo svjedočenje je bilo glavni fokus saslušanja u vezi s dokazima. Ona je u početku identifikovala Striklanda kao jednu od četiri žrtve i svedočila je o toj činjenici tokom dva njegova suđenja.Source: Sudija oslobađa čovjeka osuđenog na 40 godina zatvora zbog osude za trostruko ubistvo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments