Bijelci su optuženi za ubistvo trojice bijelaca. Ahmaud ArberyPratili su ga samo kroz tišinu GeorgiaPrema završnoj riječi od ponedjeljka, svjedok optužbe je rekao da je “bio Crnac koji trči ulicom”.

Linda Dunikoski, grupa crnačke milicije koja se okuplja ispred zgrade suda okruga Glin, rekla je porotnicima da su sva trojica iznela pretpostavke i pretpostavke o tom danu.

Travis McMichael (35), njegov otac Greg McMichael (65) i William “Roddie Bryan (35) optuženi su za ubistvo, teški napad i lažno zatvaranje u vezi sa pucnjavom u Arberyju 23. februara 2020. godine.

TRAVIS MCMICHAEL PRIZNAO DA ARBERY NIJE SREĆAO NIJE PRETNJE PRIJE nego što je MCMICHAEL DIGAO PIŠTOLJ

Greg McMichael rekao je istražiteljima da je te nedjelje popodne u Satilla Shoresu vidio Arberyja kako “vuče…” pored svoje kuće. Otac je pozvao sina, a muškarci su zgrabili svoje oružje i uskočili u svoj kamionet da jure 25-godišnjaka za kojeg su vjerovali da je provalnik. Bryan se kasnije pridružio potjeri svojim kamionom.

Tužiteljica Linda Dunikoski iznosi završnu riječ poroti tokom suđenja Travisu McMichaelu, njegovom ocu Gregoryju McMichaelu i Williamu

Tokom potjere, Greg McMichael, penzionisani policajac, povikao je „Stani ili ću ti raznijeti jebenu glavu!“ Dunikoski je razgovarao sa porotnicima.

Mladić nije progovorio ni riječ s muškarcima, zaprijetio im ili mahnuo oružjem, rekla je ona.

SUĐENJE AHMAUDARBERYU – ODBRANA TRAŽI SUCIJU O IZBACIVANJU REV. JESSE JACKSON, SUDNICA

Bryan i McMichaels su mogli boksati u Arberyju na kraju potjere. Travis McMichael, bivši mehaničar u američkoj obalskoj straži, izašao je sa vozačeve strane svog pikapa u praznom hodu i podigao svoju sačmaricu.

Travis McMichael sluša jednog od svojih advokata tokom ročišta o zahtjevu u zgradi suda okruga Glynn, u četvrtak, 4. novembra 2021., u Brunswicku, Džordžija.

Arbery je odjurio pravo do vozila Travisa McMichaela, a zatim skrenuo lijevo prema njemu. Bryan je svojim mobilnim telefonom snimio dio kobnog susreta.

Dunikoski je izjavio: “Ovo je bila prekomjerna upotreba sile.” Oni su ga upucali i ubili nakon što su ga napali. Oni ne mogu tražiti samoodbranu po zakonu jer su bili početni, neopravdani agresori.”

Arberi je snimljen pet puta na snimku nadzora u susjednoj kući. McMichaelovi su ga identificirali na snimku. Nikada nije optužen da je bilo šta ukrao.

Ova kombinacija fotografija za rezervacije koje je dostavio pritvorski centar okruga Glynn, Džordžija, prikazuje, s lijeva, Travisa McMichaela, njegovog oca Gregoryja McMichaela i Williama

Travis McMichael svjedočio je prošle sedmice da je pokušavao uhapsiti jednog građanina i zadržati Arberyja do dolaska policije. Ovaj zakon je dozvoljavao svakom licu da uhapsi osumnjičenog za zločin, iako je nakon pucnjave skoro u potpunosti ukinut.

Dunikoski je rekao da je Arberi bio samo “lookie loo”, koji je, u najboljem slučaju, bio krivac za prekršaj.

AHMAUD ARBERY TIAL: GEORGIA JEURORSIMA NIJE DOZVOLJENO PRAVITI REVIZIJE EKSPLOZIVNIH DOKAZA

Jason Sheffield, jedan od advokata Travisa McMichaela, tvrdio je da je Arbery bio uljez koji se više puta vraćao u kuću u izgradnji nakon što je otjeran sa imanja.

Ovo ponašanje uznemirilo je ionako nestabilno naselje koje je nedavno pogođeno brojnim provalama i krađama.

Braniteljica Grega McMichaela, Laura Hogue, iznosi završnu riječ poroti tokom suđenja Travisu McMichaelu, njegovom ocu Gregoryju McMichaelu i Williamu "Roddie" Bryan, u zgradi suda okruga Glynn, ponedjeljak, 22. novembra 2021., u Brunswicku, Džordžija.

Travis McMichael, skoro bijeli član porote na klupi za svjedoke, izjavio je da je pucao u samoodbrani nakon što ga je Arbery napao. Takođe je zgrabio svoj pištolj.

Sheffield je izjavio: “Ovo je apsolutno i užasno tragično.” Sheffield je rekao: “Ovdje su zakon i tragedija isprepleteni.” Zakon vam dozvoljava da se branite.”

AHMAUDARBERY SMRT 12 LIČNIH POVREDA SASTOJI SE 11 BIJELIH SJEDNIKA UPRKOS PROTESTIMA U TUŽILAŠTVU

Laura Hogue je bila jedan od advokata Grega McMichaela. Navela je da će Arbery ući u nenaseljenu rezidenciju i izvršiti provalu.

Ona je porotnicima rekla da je “bio noćni upad i to je bilo zastrašujuće.”

Advokat odbrane Kevin Gough govori tokom suđenja Gregu McMichaelu i njegovom sinu Travisu McMichaelu i komšiji Williamu

Arbery je, prema njenim riječima, bio glavni uzrok Arberyjevog tragičnog kraja. Više puta bi se ušunjao u kuće koje nisu bile njegove, a zatim bi pobjegao. Kada ju je ugledao, postupio je van karaktera i nasrnuo na nepovezanog muškarca koji je držao pištolj.

Bryanov advokat Kevin Gough tvrdio je da Bryan nije koordinirao sa suoptuženicima i da nije bio naoružan niti je u potpunosti sarađivao sa istražiteljima.

Advokat je negirao Bryanovo korištenje svog kamiona da stjera Arberyja s cesta.

KLIKNITE OVDJE DA PREUZMETE APLIKACIJU FOX NEWS

„Zar nije vreme, zar nije vreme, dame i gospodo, da Rodija Brajana pošaljemo kući?“

Niko nije optužen za pucnjavu sve dok Bryanov video nije procurio na internet, što je izazvalo nacionalni gnev. Istražni biro Džordžije preuzeo je slučaj.

Federalne optužbe za zločine iz mržnje također su podignute protiv muškaraca.