Student Fox Newsa kaže da je slika Džordža Flojda kao Isusa Hrista na katoličkom univerzitetu bila “jeretičko i bogohulno” idolopoklonstvo.

Blayne Clegg, student Katoličkog univerziteta u Americi, bio je šokiran kada je prije nekoliko sedmica vidio sliku kako visi ispred kapele pravnog fakulteta.

Clegg je rekao za Fox News: “Postoji delikatna granica između priznavanja urođenog dostojanstva i pravednosti koja su ljudska bića stvorena na Božju sliku i prihvatanja drske progresivne politike.”

Slika “Mama” Kelly Latimore prikazuje majku koja tuguje za svojim djetetom i podsjeća na Mikelanđelovu skulpturu “La Pieta”, prema školi. Michelangelo prikazuje Mariju Djevicu kako drži Isusa Krista.

ZAHVALNOST PODSJEĆA SAD DA SU AMERIKANCI NAROD VELIKE VJERE

Daily Signal je također izvijestio o identičnoj slici koja visi u kancelariji ministarstva.

Kleg je rekao da su reakcije učenika bile „univerzalno negativne“ na Klegovu sliku. Fox News je objavio da Clegg nije bio iznenađen ovim. Još nisam našao ikoga ko bi mogao dati bilo kakvo ozbiljno teološko opravdanje za ovu vrstu idolopoklonstva.

Clegg je izjavio da je Isus bio prikazan sa mnogim rasama, ali Isus nikada nije prikazan kao bilo šta drugo osim Isusa, bezgrešnog sina Svemogućeg Boga. Clegg je rekao: “Nikada nije postojao nijedan cijenjeni katolički stvaralac ikona ili teolog koji je prikazao Isusa Krista s drugim ljudskim bićem.”

Latimore je odgovorio “Da” na pitanje da li je slika Floyda ili Isusa. Floyd je pozvao svoju mamu u…