Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsStručnjaci opisuju "nadrealistički" proces suđenja nacistima iz Charlottesvillea

Stručnjaci opisuju “nadrealistički” proces suđenja nacistima iz Charlottesvillea


Građansko suđenje u Charlottesvilleu u Virginiji grupi bijelih nacionalističkih ekstremista nije emitirano na televiziji ― savezni sudac kome je dodijeljen slučaj zabranio je bilo kome čak i snimanje audiozapisa postupka. Javnost je mogla pratiti postupak pozivajući se na ponekad neispravnu konferencijsku telefonsku liniju tokom četiri sedmice za ono što je često bio apsurdni auditivni spektakl.

Ovo je posebno bilo tačno kada su eksperti za ekstremizam dovedeni da svedoče u ime tužitelja unakrsno ispitivani od strane iste vrste ekstremista koje su proučavali.

„Bilo je to nadrealističko iskustvo“, rekla je za HuffPost u srijedu dr. Deborah Lipstadt, priznata proučavateljica holokausta i profesorica istorije na Univerzitetu Emory, nakon što se ranije ovog mjeseca pojavila na klupi za svjedoke.

Lipstadt je proveo mnogo godina kao konsultant kongresmena za antisemitizam, govor mržnje i druga pitanja. Njeno imenovanje od strane predsjednika Joea Bidena za novu ambasadorsku poziciju specijalnog izaslanika za borbu i praćenje antisemitizma obavljeno je u septembru. Još se traži njena potvrda. zaustavljen(U Senatu.

Takođe joj je prišao tim tužilaca iz Charlottesvillea da se izjasni o skupu „Unite the Right“ u središtu njihove građanske tužbe. Profesor sociologije na Univerzitetu Chapman, dr. Peter Simi, također je dao svoje stručno mišljenje o planiranju i izvođenju mitinga. Svaki…Source: https://gt-ride.com/experts-describe-surrealistic-process-of-putting-charlottesvilles-nazis-on-trial/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments