Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsSlam bivšeg Pence Aide-a podstiče ponovni nagon za istragu advokata iz 'dopisnika...

Slam bivšeg Pence Aide-a podstiče ponovni nagon za istragu advokata iz ‘dopisnika o državnom udaru’


Bivši pomoćnik bivšeg potpredsjednika oštro kritizira Mikea Pencea zbog “dopisnika o državnom udaru” Advokat John Eastman je postao ključni dio napora jedne grupe da natjera Advokatski savez države Kalifornije da istraži Eastmana.

Greg Jacob je oštro kritizirao Eastmana u tekstu koji je sastavio u januaru, rekavši da je Eastman dio “kadra vanjskih advokata koji su spletli mrežu laži i dezinformacija… u svrhu pritiska na potpredsjednika da iznevjeri svoju zakletvu”. Nestranački američki centar za demokratiju ove sedmice je iskoristio Jacobove argumente u pismu poslanom advokatskoj komori u kojem se poziva na istragu Eastmanovih aktivnosti usmjerenih na poništavanje predsjedničkih izbora.

Jacob je također udario Rudy Giuliani suspendovanog advokata koji se trenutno bavi advokaturom u New Yorku Washington, DC

Washington Post objavio je tekst krajem prošlog mjeseca, iako još nije objavljen. Jacob je također napisao da bi “pravna struka trebala nepristrasno ispitati da li uključeni advokati trebaju biti disciplinski kažnjeni jer su koristili svoje akreditive kako bi prodali tok zmijskog ulja najmoćnijoj kancelariji na svijetu, umotani pod krinkom savjeta odvjetnika.”

Eastman je otišao u Bijelu kuću sa bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, njegovim šefom kabineta. Mark Meadows je u Ovalnom uredu u dopisima iznio kako Pence može jednostrano izbaciti elektorske glasove kako bi zaobišao izbor američkih birača za predsjednika i prebacio izbore na Trumpa.

U pismu Centra za demokratiju na 35 stranica, uključujući Jacobovu kritiku, također je detaljno opisano nekoliko aktivnosti u kojima je Eastman učestvovao, a koje su nedavno otkrivene, uključujući veliki video poziv u kojem su on, Trump i Giuliani 300 republikanskih zakonodavaca pozvani da odbiju izborne glasove.

Osim toga, izvještaj opisuje brojne sastanke iza zatvorenih vrata, kao i javne nastupe na kojima je Eastman lažno izjavio da Pence ima jednosmjernu moć da obori izborni proces.

Centar za demokratiju poslao je u srijedu pismo u kojem ažurira status žalbe podnesene prošlog mjeseca.

Washington Post je Jacob obavijestio da je Eastman, dok su on i Pence bili prigušeni dolje, viđen u zgradi Kapitola dok su demonstranti prijetili demonstrantima, Eastman, koji mu je slao e-mail u kojem ga obavještava da okrivljuje Pensa za nasilje uzrokovano njegovim odbijanjem da ubaci izborne glasove. da objesi potpredsjednika.

“Advokati imaju svečanu dužnost da služe kao čuvari vladavine prava, uključujući podržavanje naše ustavne demokratije”, rekla je pravna direktorica Centra za demokratiju Christine P. Sun. “Što više saznajemo o postupcima Johna Eastmana koji su doveli do i nakon Trumpovog pokušaja da potkopa volju američkih birača, on se čini antidemokratskim. Najvažnije je da advokatska komora istraži ove ozbiljne optužbe.”

Eastman je pozvan da svjedoči pred Odabranim odborom Predstavničkog doma koji istražuje napad 6. januara.

Najnoviji zahtjev za pismo za prijavu je dostupan ovdje istraga o Eastmanovim aktivnostima ovdje.

Pročitajte cijeli nacrt knjige Grega Jacoba o Eastmanu i Giulianiju ovdje.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava bivšeg Pence Aide-ovog Slam-a podstiče ponovni nagon za istragu advokata ‘Memoranduma o državnom udaru’ pojavila se prvi put na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/former-pence-aides-slam-fuels-renewed-push-for-probe-of-coup-memo-lawyer/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments