Neka djeca u New York CityŠkole i dalje jedu napolju kako bi održale socijalnu distancu, uprkos činjenici da temperature padaju zimi.

„U ovom trenutku postaje pomalo smiješno“, rekla je jedna majka iz MS 104 na Menhetnu za New York Post. “Ove sedmice su jeli na otvorenom svaki dan. To je hladno.”

Temperature u New Yorku su ove sedmice dostigle 56°F, dok je najniža bila -26°F. 30 stepeni. Department of ObrazovanjeDirektorima je bilo dozvoljeno da naprave planove za ručak ove godine kako bi ispunili propise o socijalnom distanciranju.

To CDC ima preporukeUčenici treba da održavaju minimalnu udaljenost od 3 stope između sebe i najviše 5 stopa. 6 stopaStudenti i osoblje.

SREDNJE ŠKOLE OREGONA ZATVORENE ZBOG SUMNJIVANJA SIGURNOSTI. PITANJA SOCIJALIZACIJE STUDENATA POČETNA GODINA VIRTUELNOG UČENJA

Djeca New Yorka možda neće jesti na otvorenom ove jeseni. Međutim, svoje nezadovoljstvo izražavaju roditelji djece koja u školi ne jedu na otvorenom.

„Već je dovoljno teško da malo dete jede napolju dok sedi na betonu sa maskom“, rekla je majka učenika četvrtog razreda iz Bruklina koji je ove nedelje jeo napolju za New York Post. Koliko mi je hladno da ostanem unutra? Koji je minimum koji može ići?

RODITELJI IZ NYC ZABRINUTI SE NA VELIČINE Oružja u srednjoj školi: NIJEDNO DETE NE MOŽE UČITI U NESIGURNOM OKRUŽENJU

„Nismo čuli da planiramo da ih uvedemo u skorije vreme“, rekla je majka iz Park Slopea u Bruklinu. U stvari, deca…