Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsSestre opisuju bijeg iz 'Kuće užasa': 'Znao sam da ću umrijeti ako...

Sestre opisuju bijeg iz ‘Kuće užasa’: ‘Znao sam da ću umrijeti ako me uhvate’


Dvije sestre su progovorile o svom bijegu iz užasnih godina u zatvoru i zlostavljanju koje su pretrpjeli njihovi roditelji.

Jordan i Jennifer Turpin su najstariji od 13 djece Davida i Louise Turpin. Roditelji su se 2019. godine izjasnili krivim da su zatvorili i mučili 12 svoje djece – sve osim najmlađeg, koji je tada imao dvije godine – u onome što je postalo nadaleko poznato kao “kuća strave”.

Ostavili su svoju djecu da gladuju, pretučena i okovana. Bili su zarobljeni u porodičnoj kući u Perrisu u Kaliforniji, koja je spolja izgledala kao obična kuća u predgrađu, ali je bila puna smeća i ljudskog otpada.

“Jedina riječ koju znam da to nazovem je ‘pakao'”, rekla je Dženifer Turpin, koja sada ima 33 godine, u dugom i emotivnom intervjuu za ABC-jevu Diane Sawyer u petak.

(Pogledajte cijeli intervju. počevši od prvog dijela, ovdje.)

Bila je to Jordan Turpin, sada 21, koja je na kraju uspjela da izađe iz kuće u odvažnom bijegu koji je doveo do slobode njene braće i sestara.

“Uvijek sam se plašio da ću, ako pozovem policiju ili pokušam pobjeći, biti uhvaćen, a onda sam znao da ću umrijeti ako me uhvate”, rekao je Jordan. „Ali na kraju, kada sam video svu svoju mlađu braću i sestre, znao sam da je to ono što moram da uradim.”

Jordan Turpin kontaktira Diane Sawyer.
ABC News preko People

Džordan, Dženifer i još jedna sestra počele su da smišljaju strategiju nakon što ju je Džordanova mama davila kada je videla Džordana kako gleda video snimke Džastina Bibera na starom telefonu. I trenutak za akciju je došao kada je Džordan saznala da će se porodica preseliti u Oklahomu, i bojala se da neki od njene ozbiljno pothranjene braće i sestara neće preživeti putovanje.

14. januara 2018: Stavila je jastuke pod ćebad da izgleda da još spava, a onda je skočila kroz prozor u nepoznati svijet napolju da zatraži pomoć.

“Nisam ni znala za trotoare,” rekla je Sawyeru, napominjući da je stajala na cesti. „Nisam imao pojma u kom pravcu da idem. Bio sam tako uplašen.”

Stari telefon joj je omogućio da pozove hitnu i stigla je do policije. Opisala je loše uslove života u domu, kao i okrutnost postupanja. Donijela je i važan dokaz: Jennifer ju je savjetovala da ponese fotografije kao dokaz, pa je Džordan snimila dvije njene mlađe sestre u lancima kao kaznu jer je uzela malo slatkiša njihove majke.

“Kada sam vidio tu fotografiju, to mi je zaista zaključilo dogovor”, rekao je zamjenik Anthony Colace iz odjela šerifa okruga Riverside, koji je odgovorio na Jordanov sudbonosni poziv, rekao je Sawyeru.

Louise i David Turpin postali su najbolji prijatelji. osuđen na doživotni zatvorMožete biti uslovno otpušten nakon 25 godina.

David Allen Turpin i Louise Anna Turpin u rezerviranju fotografija iz odjela šerifa okruga Riverside.

Louise Anna Turpin i David Allen Turpin vide se na fotografijama rezervacije šerifskog odjela okruga Riverside.
Odjel šerifa okruga Riverside preko AP-a

Jordan je završio srednju školu sa diplomom. Sada je upisan na fakultet nakon muke. Jennifer je zaposlena u restoranu. Takođe piše hrišćansku pop muziku.

„Roditelji su mi uzeli ceo život, ali sada uzimam svoj život nazad“, rekla je Dženifer.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Sestre opisuju bijeg iz ‘Kuće užasa’: ‘Znao sam da ću umrijeti ako me uhvate’ prvi put se pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/sisters-describe-escape-from-house-of-horrors-i-knew-i-would-die-if-i-got-caught/

gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments