Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsŠef CBI kaže da podizanje nivoa zahtijeva više truda

Šef CBI kaže da podizanje nivoa zahtijeva više truda


Šef CBI kaže da podizanje nivoa zahtijeva više truda

Objavljeno
prije 51 minut

Dijeljenje

izvor slike, Getty Images
Naslov za sliku

CBI vjeruje da bi klimatski ciljevi mogli potaknuti industrijsku revoluciju u cijeloj Velikoj Britaniji

Šef CBI Business Group će izjaviti da bi ekonomski rast trebao biti ravnomjerno raspoređen u Velikoj Britaniji, umjesto da bude koncentrisan u jugoistočnoj Engleskoj.

Tony Danker, generalni direktor CBI-ja, reći će da je nemoguće „podignuti“ se na tržištu.

Danas, na godišnjoj konferenciji CBI-a, on će naglasiti potrebu za sektorima, preduzećima i poslovima visoke vrijednosti u cijeloj zemlji.

Ujednačavanje rasta u Velikoj Britaniji bilo je u središtu vladine politike.

Klimatski ciljevi nude potencijal za novu industrijsku revoluciju u Velikoj Britaniji, reći će Danker na konferenciji CBI. Nove industrije poput biotehnologije također mogu biti šansa za iskupljenje.

Rekao je da se “do sada podizanje nivoa odnosilo na politiku, a ne dovoljno produktivnost, ekonomiju i biznis”, kako je rekao za BBC Today.

Kažemo da postoji šansa za iskupljenje jer u proteklih pet decenija ne znamo kako da to ostvarimo. Ali sada imamo industrije kao što su čista i obnovljiva energija, nauke o životu i sajber-bezbednost, a ove kompanije ne moraju da budu locirane na jugoistoku.

CBI je zabrinut da je industrijama poput tekstila u Lancashireu i brodogradnje na Clydeu dozvoljeno da “umru”. Ovo se dešava od 1980.

„Ovde sedim na severoistoku Engleske. Ako okupimo biznis i vladu i izradimo plan, ovo bi moglo postati svjetska prijestolnica održive energije,” izjavio je Danker govoreći iz luke Tyne.

Rekao je da je odluka vlade da otkaže dionicu Leedsa na pruzi brze željeznice HS2 razočaravajuća za ljude koji žive u sjevernoj Engleskoj.

Vlada može biti dobra stvar ako uz ekonomsku strategiju razmišlja o infrastrukturi, transportu i obrazovanju.

G. Danker će na konferenciji CBI reći da su sjedišta preduzeća trenutno “prečesto smještena u Londonu i na jugoistoku”, pri čemu Velika Britanija djeluje kao “privreda grane”, pokazujući da slobodno tržište nije uspjelo stvoriti prosperitet širom svijeta. zemlja.

“Zatvorene glavne ulice” u mjestima i gradovima koji su zaostali. Govorit će o gubitku ponosa na svoje mjesto.

Danas je gospodin Danker rekao da “Mislim da bi vlada trebala imati čvršću i ambiciozniju strategiju rasta.”

“Ako se rast ne vrati na nivo prije krize i prije 2008. godine, imat ćemo smanjenje potrošnje i povećanje poreza. Dakle, rast mora biti zvijezda Sjevernjača.”

On je predložio da se kompanije podstiču na klasterisanje u gradovima i da imaju veću kontrolu nad odlukama o lokalnoj infrastrukturi, kao i kreiranje ekonomskih strategija u regionima.

Njegova časni Sude, profesor Danker, će na konferenciji potvrditi da je CBI osnovao Centar za napredne regije kao način za koordinaciju obaveza privatnog sektora u pravcu podizanja nivoa.

Odeljenje za podizanje nivoa, stanovanje i zajednice objavilo je saopštenje u kojem se kaže: „Povišenje nivoa u svim delovima Ujedinjenog Kraljevstva leži u srcu plana ove vlade.

Možemo osigurati da se prilike ravnomjernije šire širom zemlje osnaživanjem lokalnih lidera i poboljšanjem životnog standarda.

Izvor: BBC.com

Podijelite svoj komentar ispod

[gs-fb-comments]

Objava šefa CBI-a kaže da je za podizanje nivoa potrebno više truda pojavio se prvi na World News-u.Source: https://virtualtrener.com/cbi-boss-says-that-levelling-up-requires-more-effort/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments