Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsSaznajte koja je razlika između lijekova za epilaciju i depilaciju

Saznajte koja je razlika između lijekova za epilaciju i depilaciju


Šta znači depilacija?

Depilatori su termin koji označava uklanjanje neželjenih dlačica. Latinski je porijeklo ovog izraza. Nekima je teško izgovoriti ovu riječ. Možete ga izgovoriti kao “di, pila-toree”. Za uklanjanje neželjenih dlačica može se koristiti krema ili tekućina.

Razlika između epilatora i depilatora. Koje je bolje?

Uklanjanje neželjenih dlačica sa površine vaše kože tehnikama kao što je depilacija.

Epilacija se odnosi na tehnike koje se koriste za uklanjanje dlačica sa donje strane kože, kao što su pinceta i depilacija voskom.

Kako djeluje terapija depilacijom?

Depilatori mogu sadržavati hemijske supstance kao što su natrijum i kalcijum tioglikolat. Nizak pH, poznat i kao visoka kiselost, je ono što uzrokuje ovo. Jednom kada hemikalije reaguju sa proteinskim strukturama kose, mogu uzrokovati opadanje kose.

Koliko brzo možete ukloniti neželjene dlačice zavisi od faktora kao što je gusta vaša kosa. Proces topljenja kose traje između pet i petnaest minuta. Kosa koja je tamnija ili grublja će se topiti brže od kose sa svjetlijom bojom. Sve što treba da uradite kada vam kosa počne da se topi je da je operete.

Depilacija: Koje tajne ima za glatku kožu?

Koža je dom mrtvih ćelija kože. Vaša koža će biti mekša i glatkija ako nanesete depilaciju. Depilacija može učiniti vašu kožu grubljom. Možete postići glatkiju kožu koristeći depilatore sa uljem za bebe i ekstraktom zelenog čaja, kao i aloje, badema i aloje.

Koji depilator radi najbolje? Krema ili tečnost?

Tečnost…Source: https://www.hairremovalz.com/find-out-the-differences-between-epilatory-and-depilatory-medications/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments