Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsRon DeSantis pucao na Bajdena potpisivanjem zakona protiv mandata u Brandonu na...

Ron DeSantis pucao na Bajdena potpisivanjem zakona protiv mandata u Brandonu na Floridi


Guverner Floride Ron DeSantis Činilo se da se u ponedjeljak (R) potrudio da pokuša i poniziti predsjednika Joea Bidena. On je potpisao 4 zakona o zakonu kada je to učinio čime je smanjio mandate za vakcinu protiv COVID-a Brandon, Florida

Ime grada je poziv na novu uvredu konzervativaca protiv Bajdena: “Idemo, Brandone”. Fraza je postala popularna prošlog mjeseca na NASCAR trci kada je komentator pogrešno čuo skandiranje “Jebeš Džoa Bajdena” kao “Idemo, Brendone” (za vozača Brandona Brauna).

DeSantis je potpisao račune u Hondinom zastupstvu na periferiji Tampe i održao konferenciju za novinare sa govornice na kojoj je pisalo: “Zaštitite poslove na Floridi. Brandon, FL.”

„Ponosni smo što možemo da se založimo za slobodu u Brandonu na Floridi“, lukavo je primetio DeSantis. Zadružna publika je izbila povremenim uzvicima „Idemo Brandon“.

DeSantisa su zatim pitali da li planira da “trol” Bajdena tako što će događaj održati u Brandonu.

“Mislim da je Brandon na Floridi veliki američki grad,” rekao je sa smiješkom okupljenima.

Državni tužilac Ashley Moody je potom zamutio Bajdenovu iskopinu nazvavši Brandona “sjajnim gradom na brdu, koji predstavlja slobodu”.

Kasnije je to zatraženo od Honde objaviti saopštenje na Twitteru da ne podržava političke “događaje”. Dodaje se: „Iz poštovanja prema našim kupcima snažno obeshrabrujemo naše nezavisne dilere da organizuju političke skupove u svojim zastupnicima.”

Zakoni koje je DeSantis u velikoj mjeri potpisao sprječavaju poslodavce da zahtijevaju vakcinaciju svog osoblja. Obavezno se vakcinišite protiv koronavirusa prije nego što se vratite na posao. Sa DeSantisovim potpisom, Florida je također postala prva država u zemlji koja je donijela zakon kojim se poslodavcima prijeti kaznama zbog potrebe za vakcinama.

Brandonov incident izazvao je mnoge komentare na Twitteru. Zakonodavac iz Demokratske države napomenuo je da su stanovnici Brandona glasali protiv. Donald TrumpDeSantis, posljednji put kada su se utrkivali.

“Detinjasta politika podjela” koštala je podršku republikanaca u Brandonu “prvi put u više od 25 godina”, rekao je predstavnik demokratske države Andrew Learned za Florida Politics.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Ron DeSantis pucala na Bajdena potpisivanjem zakona protiv mandata u Brandonu na Floridi prvi put se pojavila na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/ron-desantis-takes-shot-at-biden-by-signing-anti-mandate-bills-in-brandon-florida/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments