Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsRoger Stone i Alex Jones: 6. januara 2013: Sljedeća serija sudskih poziva...

Roger Stone i Alex Jones: 6. januara 2013: Sljedeća serija sudskih poziva objavljena od strane Komisije 6. januara


VAŠINGTON – Odabrana komisija Predstavničkog doma koja istražuje napad na Kapitol 6. januara od strane gomile pristalica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa objavila je u ponedjeljak pet novih meta za sudske pozive.

Ova nova grupa se fokusirala na organizatore skupova Stop the Steal i pokret koji je prethodio napadu 6. januara, uključujući prethodne mesece.

Roger Stone je politički operativac, koji je osuđen za opstrukciju istrage o ruskom miješanju tokom izbora 2016. Tramp ga je pomilovao.

Bannon je optužen. Meadowsa nije bilo, ali je izdato više sudskih poziva: Ovo su najnoviji događaji u istrazi od 6. januara.

Prema Komitetu, Stoneu je upućen sudski poziv u vezi sa njegovim aktivnostima u vezi i oko događaja od 6. jula.

Stone je rekao da je govorio na skupovima u januaru 2005. godine, ali da nije trebao govoriti na događaju Ellipse 6. januara. Ovaj skup je neposredno prethodio napadima na Kapitol.” Naveli su članovi Odbora u saopštenju. On je “koristio službenike za lično obezbjeđenje OathKeepersa, od kojih je najmanje jedan optužen, dok je bio u DC-u” G. Stone je rekao da planira ‘povesti marš do Kapitola’ sa skupa Ellipse.

“Promovirao ga je da prisustvuje skupovima i tražio je podršku za plaćanje osiguranja putem web stranice stopthesteal.org”, saopštio je komitet.

Stone je ćaskao uživo u radijskom programu u septembru kada je dobio tužbu u vezi nereda na Kapitolu. Grupa službenika Kapitola pokrenula je tužbu u avgustu protiv Trumpa i njegove kampanje.

Više:Roger Stone je intervjuisan uživo na radiju o tužbi za nerede u Capitol Riot 6. januara

Stone je osuđen da je lagao Kongres i ometao istragu specijalnog tužioca Roberta Muellera o ruskom miješanju u izbore 2016. godine. Stoun je bio jedan od desetak Trampovih saradnika optuženih tokom istrage o Rusiji. Trump je ublažio kaznu Stoneu nekoliko dana prije nego što se trebao prijaviti u zatvor, a kasnije ga je pomilovao.

Još jedna osoba koju komitet poziva je voditelj Infowarsa i medijski komentator krajnje desnice Alex Jones.

Više:Alex Jones iz Infowarsa proglašen je krivim u tužbama za “prevaru” Sandy Hooka. On će sada morati da nadoknadi štetu žrtvama.

Komitet je naveo da je Džons „navodno pomogao u organizaciji skupa na Elipsi 6. januara koji je neposredno prethodio napadu na Kapitol, uključujući omogućavanje donacije za obezbeđivanje onoga što je opisao kao ‘osamdeset posto’ sredstava.”

Zapazili su Džonsov govor na mitingu dan ranije, gde je Džons rekao okupljenima: „Tek smo počeli da se odupiremo globalistima. Još nisu pobijedili našu tiraniju. Pokušali su da ukradu ove izbore pred svima.”

“Ne znam kako će se sve ovo završiti, ali ako žele da se bore, bolje im je vjerovati da ih imaju”, rekao je Jones te večeri, prema snimku.

Prema komitetu, Jones je izjavio da mu je Bijela kuća rekla da će Jones predvoditi marš prema Kapitolu.

Oni su također istakli da je on “u više navrata promovirao nepotkrijepljene optužbe o izbornoj prijevari, uključujući ohrabrivanje pojedinaca da prisustvuju skupu Ellipse 6. januara i nagoveštavajući da je znao o planovima bivšeg predsjednika u vezi sa skupom”.

Alex Jones, osnivač desničarske medijske grupe Infowars, obraća se gomili pro-Trampovih demonstranata nakon što su upali u zgradu Kapitola 6. januara 2021. u Washingtonu, DC.

Jones, poznat po promoviranju teorija zavjere, mora platiti odštetu porodicama žrtava masakra u školi Sandy Hook zbog svojih nepotkrijepljenih tvrdnji da je pucnjava bila “džinovska prevara” nakon što ga je sud prošle sedmice proglasio odgovornim za klevetu.

Druge osobe koje su pozvane u ponedjeljak su:

  • Taylor Budowich Kao viši savjetnik za Trump 2020, on je “navodno tražio od organizacije 501c(4) da provede kampanju oglašavanja na društvenim mrežama i radiju ohrabrujući prisustvo na skupu Ellipse 6. januara i iznoseći nepotkrijepljene tvrdnje o rezultatu izbora”, po komitetu. Tramp je njegov trenutni portparol.
  • Dustin Stockton je bio promoter skupa koji je navodno pomagao u organizaciji skupova nakon izbora 2020., uključujući skup 6. januara. Komitet je napomenuo da je „Stokton navodno bio zabrinut da bi skup na Elipsi doveo do marša do Kapitola što bi značilo ‘moguću opasnost’ za koju je rekao da se ‘osjećala nesigurno’, a ta zabrinutost je eskalirala na šefa osoblja Bijele kuće Marka Meadowsa .”
  • Jennifer Lawrence također je navodno bio uključen u organiziranje skupova nakon izbora u novembru 2020., uključujući i 6. januara uoči napada na Kapitol.

“Odabrani komitet traži informacije o skupovima i maršu do Kapitola koji je kasnije prerastao u nasilnu rulju koja je napala Kapitol i prijetila našoj demokratiji”, rekao je u saopćenju predsjednik Komiteta Bennie Thompson, D-Miss. “Moramo znati ko je organizovao, planirao, platio i primio sredstva u vezi sa tim događajima, kao i kakvu su komunikaciju organizatori imali sa zvaničnicima u Bijeloj kući i Kongresu.”

I Lawrence i Stockton su ranije bili izvještači u Breitbartu – krajnje desničarskoj medijskoj kompaniji koju je ranije vodio Steve Bannon, bivši Trumpov savjetnik koji je nedavno držan kao nepoštovanje Kongresa jer je odbio da učestvuje u biračkom odboru 6. januara.

Više:Bannonov prezir će biti izglasan 6. januara od strane komisije koju je imenovala 6. januara. Znamo ovo:

Komitet je već uputio sudske pozive za više od 40 organizacija i pojedinaca u vezi sa napadom 6. januara.

Doprinos: Bart Jansen, Donavan Slack,

Izvor: USAToday.com

Objava Roger Stone i Alex Jones: 6. januar 2013.: Sljedeća serija sudskih poziva objavljena od strane Komiteta 6. januara prvi put se pojavila u News Dailyju.



Source: https://philippinenewsdaily.com/roger-stone-and-alex-jones-jan-6-2013-next-batch-of-subpoenas-released-by-the-jan-6-committee/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments