Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsRepublikanski guverner Chris Sununu kaže da su republikanci u Kongresu 'zeznuli prioritete'

Republikanski guverner Chris Sununu kaže da su republikanci u Kongresu ‘zeznuli prioritete’


Guverner New Hampshirea Chris Sununu(R) je u nedjelju odbacio mnoge druge članove u redovima svoje stranke rekavši da je poslanik Paul Gosar s pravom osudjen zbog promoviranja nasilja protiv demokrata. Kritika Republikanci. Zakon o infrastrukturi Joea Bidena.

“Kada kongresmen kaže te stvari… Naravno, zbog toga moraju biti cenzurirani. Naravno da ih treba držati za to”, rekao je Sununu Dana Bash u emisiji “State of the Union” za CNN.

“Kada govorimo o izbacivanju ljudi iz odbora jer im se ne sviđa jedan ili drugi glas. Opet, samo mislim da su im prioriteti zeznuli.”

„Zvuči mi kao da ste rekli da je Paul Gosar trebao biti cenzuriran i lišen njegovih komiteta“, rekao je Bash.

“Da”, odgovori Sununu.

„I u redu je da republikanci podrže dvopartijski zakon o infrastrukturi“, nastavio je Bash.

“Naravno”, rekao je Sununu.

Gosar je bio cenzuriran Zbog objavljivanja lažnog anime videa koji ga prikazuje kako napada predsjednika Joea Bidena i rep. Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y.), oduzet mu je dužnosti u odboru.

Samo su dva republikanca podržala cenzuru sa demokratama.

Nasuprot tome, 13 republikanaca pridružilo se većini demokrata u glasanju za usvajanje dvostranačkog zakona o infrastrukturi predsjednika Joea Bidena od 1,2 biliona dolara, koji je potpisao prošle sedmice. Ovo je bila reakcija na pozive na političku kaznu. To je kao da su izgubili dodijeljene pozicije u odborima.

Sununu je donedavno bio važna perspektiva za republikance koji se nadaju da će promijeniti Senat na poluizboru 2022. godine. On je ranije ovog mjeseca najavio da se neće kandidirati za Senat i da će umjesto toga tražiti četvrti mandat kao guverner, navodeći želju da se bori za ljude u svojoj državi umjesto da „uspori i završi na Kapitol Hilu raspravljajući o partijskoj politici bez rezultata. ”

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post republikanski guverner Chris Sununu kaže da su republikanci u Kongresu ‘prioriteti zeznuli’ pojavio se prvi na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/republican-gov-chris-sununu-says-republicans-in-congress-have-priorities-screwed-up/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments