Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews'Raspala sam se': Venus Vilijams ponavlja 'meč koji sam trebala dobiti' u...

‘Raspala sam se’: Venus Vilijams ponavlja ‘meč koji sam trebala dobiti’ u ‘Kralju Ričardu’


Upozorenje! U nastavku se govori o završetku novog filma “Kralj Ričard”, pa budite oprezni ako ga još niste gledali.

Biografski film “Kralj Ričard” postavlja Willa Smitha kao oca teniskih velikana Venus i Serene Williams – i otkriva da se Venus vraća na prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri.

Film (sada u bioskopima i striming na HBO Max-u) nudi “verziju nas samih, a ne naše potpune ja ili ono što smo u ovom trenutku”, kaže Venus Williams za USA TODAY. „Dakle, u tom smislu, zanimljivo je gledati u prošlost.” Njen brat i sestra dodaje: “Ta sećanja nisu previše daleka prošlost za nas.”

“Imao sam srce prema njemu”Will Smith, sestra Williams razbija istine o kralju Richardu

“Kralj Richard” prati mladu karijeru Venus Williams (koju glumi Saniyya Sidney) u dobi od oko 10 do 14 godina, kada je imala svoj profesionalni debi na Oakland’s Bank of the West Classic turniru, kao i putanju sestre Serene (Demi Singlton ), godinu dana mlađi. Finale filma opisuje rani uspjeh Williams na turniru, dominirajući Shaun Stafford u prvom kolu, ali i njen poraz jer je u drugom izbačena od 2. rangirane Arantxe Sanchez Vicario.

“Zadovoljan sam njenom igrom, ali i srećan što je izgubila,” rekao je pravi Richard Williams nakon meča. “To nam daje priliku da odemo kući i pustimo je da bude 14-godišnjakinja do kraja godine.”

U filmu, Venus tješe Ričard i njena mama Oracene (Aunjanue Ellis), ali dok utučeni tinejdžer napušta zgradu, susreće je gomila razdraganih obožavatelja koji su ostali da pokažu svoju ljubav.

Recenzija ‘Kralja Ričarda’:Spreman za Oskara je nesavršeni, inspirativni teniski tata Willa Smitha.

Venus Williams (Saniyya Sidney, desno) sprema se za borbu protiv 2. teniske zvijezde Arantxe Sanchez Vicario (Marcela Zacarias) u

Upitana o tom meču, Venus Vilijams se seća „da nisam znala šta radim. Bila je to velika prednost. Uzela je pauzu u kupatilu i ja sam se raspao.” Ona je dobila prvi set rezultatom 6-2 i povela sa 3-1 u drugom kada je Sanchez Vicario pozvao na brejk. Sanchez Vicario je osvojila još 11 gemova kada se vratila, prvo je osvojila drugi set, a zatim je savladala Williams sa 6-0.

„Sjećam se samo da sam jasno pomislio: ‘Bože, trebao sam pobijediti u tom meču. Ne bih trebao ići kući.’ I znao sam da moram da napredujem“, kaže sada Vilijams. “Mislim da sam to izvukao iz toga. Iako to nije bilo nešto što sam rekao, iznutra sam znao da moram pobijediti. Dakle, pretpostavljam da sam tada bio strog prema sebi.”

Venus Williams dobija zagrljaj od svog oca, Richarda Williamsa, na početku konferencije za novinare nakon pobjede u prvom meču u svojoj profesionalnoj teniskoj karijeri tokom Bank of the West Classic 1994. godine.

Da li je veteran izdao pridošlicu? U filmu, Sanchez Vicario (Marcela Zacarias) odlazi toliko dugo da svi počinju da se ljute, uključujući Venus, a Ričard sumnjičavo posmatra kupatilo.

Serena Vilijams priznaje da je “uzela dugu pauzu”. I Venus Williams se ne sjeća koliko dugo, „ali to je definitivno bila stvar. Uopšte je ne mrzim zbog toga.”

“Bio sam mlad. Možete mi odahnuti, jer je super! Možete nastaviti dalje.’ Međutim, nisam mogao da dobijem taj meč bez prekida. Nikad ne možeš reći. Ali vjerovatno.”

Oscar Dixon doprinosi

Izvor: USAToday.com

Objava ‘Raspala sam se’: Venus Vilijams se vraća na ‘meč koji sam trebala dobiti’ u ‘Kralju Ričardu’ prvi put se pojavila na News Dailyju.Source: https://philippinenewsdaily.com/i-fell-apart-venus-williams-revisits-the-match-i-should-have-won-in-king-richard/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments