Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsRad aerodroma u Atlanti vraća se u normalu nakon što je 'slučajno...

Rad aerodroma u Atlanti vraća se u normalu nakon što je ‘slučajno ispuštanje’ pištolja izazvalo paniku


Pištolj jednog putnika eksplodirao je u “slučajnom pražnjenju” na glavnom kontrolnom punktu međunarodnog aerodroma Hartsfield-Jackson Atlanta u subotu poslijepodne, izazvavši paniku na prometnom aerodromu i potaknuvši istragu.

Prema Upravi za sigurnost transporta (TSA), oslobađanje se dogodilo oko 13:30 popodne na području sigurnosne provjere aerodroma.

TSA je objavio saopštenje u kojem se navodi da je službenik za sigurnost transporta pronašao “zabranjeni predmet” u putničkoj torbi dok ga je provjeravao na glavnom kontrolnom punktu. TSA je takođe započeo pretres torbe. Prema TSA, “zabranjeni predmet” otkrio je službenik za sigurnost u transportu dok je rendgenski snimao putničku torbu na glavnom kontrolnom punktu. TSA je tvrdila da je putnik “upao u svoju torbu i zgrabio pištolj, koji je ispucao”.

Zvaničnici aerodroma Hartsfield-Jackson Incident je nazvan “slučajno pražnjenje”.

Prema TSA, putnik je pobjegao sa izlaza na aerodrom. Zvaničnici na aerodromu rekli su da nije bilo incidenata. nema aktivnog strijelcaNa aerodromu

TSA je naveo da “rani izvještaji pokazuju da su tri osobe zadobile povrede koje nisu opasne po život.” Ne znamo kako su ti ljudi povrijeđeni.

Posjetioci su na Twitter objavili video o buci, koja je društvene mreže dovela u haos. Letovi za Atlantu privremeno su obustavljeni na drugim aerodromima u Sjedinjenim Državama zbog zaustavljanja na zemlji. Oko 15:30, Policijska uprava Atlante izdala je potpuno jasno. Svi normalni poslovi su nastavljeni.

Zvaničnici su rekli da je u toku istraga o incidentu.

Prema subotnjem saopštenju, službenici TSA otkrili su preko 450 komada vatrenog oružja na sigurnosnim kontrolnim punktovima aerodroma u Atlanti.

Prema TSA, „Vatreno oružje posebno napunjeno predstavlja nepotreban rizik na kontrolnim punktovima. Nisu dozvoljeni u putničkoj kabini aviona i mogu biti skupi za putnike koji pokušavaju da se ukrcaju s njima.”

Ako vatreno oružje nije napunjeno i držano u zatvorenoj, zaključanoj kutiji sa tvrdom stranom, putnici ga mogu donijeti u svom prijavljenom prtljagu. TSA navodi da putnici trebaju predočiti svoj slučaj kako bi se prijavili na šalteru aviokompanije.

Doprinos Associated Pressu

Izvor: USAToday.com

Post Operacije aerodroma u Atlanti se vraćaju u normalu nakon što ‘slučajno ispuštanje’ pištolja izaziva paniku prvi put se pojavio u News Dailyju.

Source: https://philippinenewsdaily.com/atlanta-airport-operations-return-to-normal-after-accidental-discharge-of-gun-prompts-panic/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments