Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsPromena distrikta u Gruziji dovodi do sukoba između 2 demokratske kongresmenke

Promena distrikta u Gruziji dovodi do sukoba između 2 demokratske kongresmenke


Dvije demokratske kongresmenke u Gruziji suočit će se na međuizborima sljedeće godine nakon što je zakonodavno tijelo države pod kontrolom republikanaca precrtalo jedan od dva okruga poslanika kako bi ga učinio sigurno crvenim.

Zastupnica Lucy McBath objavila je u ponedjeljak da se planira kandidirati za bezbedno demokratsko mjesto stvoreno u sjevernom predgrađu Atlante protiv predstavnice Carolyn Bourdeaux, pokrećući treće predizbore 2022. između dva nova predsjednika.

Sukob između novijih članova stranke nastao je nakon što su republikanci iz Gruzije ranije u ponedjeljak odobrili novu kongresnu mapu koja je drastično promijenila dva demokratska mjesta za sljedeću deceniju, do novog popisa stanovništva. Promjenom distrikta ostalo je samo jedno mjesto koje se može osvojiti – 7. distrikt – za McBatha i Bourdeauxa, od kojih su obojica promijenila mjesta u republikancima 2018. i 2020. godine.

“Nakon smrti mog sina, dao sam mu obećanje. Obećao sam da ću, sve dok sam živ, činiti sve što je u mojoj moći da se ono što se desilo našoj porodici ne dogodi drugima.” rekla je ona u saopštenju. “Danas namjeravam održati to obećanje. Brian Kemp, Republikanska stranka i NRA neće imati konačnu riječ o tome kada završim moj rad u Kongresu u ime mog sina.”

Tinejdžer iz McBatha Jordana Davisa ubio je bijelac na benzinskoj pumpi u Floridi 2012. godine zbog jačine muzike u Davisovom autu. Incident…Source: https://gt-ride.com/georgia-redistricting-creates-a-face-off-between-2-democratic-congresswomen/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments