Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsProjekat autoputa u Houstonu: 9 milijardi dolara pokreće raspravu o rasnoj jednakosti

Projekat autoputa u Houstonu: 9 milijardi dolara pokreće raspravu o rasnoj jednakosti


HJUSTON (AP) – Projekat proširenja autoputa vredan 9 milijardi dolara koji se predlaže u oblasti Hjustona mogao bi postati važan test posvećenosti Bajdenove administracije da se bavi, kako je rekla, istorijom rasne nejednakosti sa infrastrukturnim projektima u SAD

Kritičari projekta, uključujući grupe iz zajednice i neke stanovnike, kažu da neće poboljšati probleme u saobraćaju u ovoj oblasti i da će uglavnom crne i latino stanovnike podvrgnuti povećanom zagađenju, raseljavanju i poplavama, a da pritom neće poboljšati mogućnosti javnog prevoza.

Predloženi 10-godišnji projekat rekonstrukcije Interstate 45 u dužini od 24 milje i mnogih drugih autoputeva, zajedno s nekoliko drugih, protive se njegove pristalice. Ovi putevi će poboljšati sigurnost, smanjiti zastoje, riješiti problem poplava i pomoći u evakuaciji žrtava katastrofe.

Iako se projekat gradio više od 20 godina, Federalna uprava za autoceste ga je od marta stavila na čekanje. Agencija razmatra kršenja građanskih prava i zabrinutost oko ekološke pravde koja je izneta u vezi sa planom. Harris County je matični okrug Houstona. podnio saveznu tužbu navodeći da su državni zvaničnici ignorirali uticaje projekta na susjedstva.

Kako je ministar saobraćaja Pete Buttigieg obećao da će se pozabaviti ovim pitanjem, ovaj spor oko projekta je rezultat. rasna jednakost je glavni prioritet Njegov…Source: Projekat autoputa u Houstonu: 9 milijardi dolara pokreće raspravu o rasnoj jednakosti


https://gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments