Heather Cox Richardson sa Liberalnog koledža napisala je u utorak, “objavite rat!” o republikancima kao načinu borbe protiv onoga što je rekla da je njihov korak ka autoritarizmu.

Molly JongFast napisala je “The Atlantic”, tvrdeći da se Bajden suočavao s problemima u kontroli “narativa” svog predsjednika. Takođe mu je bio potreban „neprijatelj“ koji bi mogao da apsorbuje američki gnev. Njegova opadajuća stopa odobravanja rezultirala je smanjenjem njegove popularnosti.

JongFast je citirao Richardsonovu izjavu da ako se fokusiramo na republikanske “autoritarce koji prijete demokratiji”, to bi bilo slično kao da je bivši predsjednik Abraham Lincoln jurio južnjačke robovlasnike tokom građanskog rata.

LARA TRUMP O ‘KRIZNOM SASTANKU’ DEMS-a KAKO JE ODOBRANJE OPADNO: ‘PRESTALI DA DAJU PRIORITETE’ AMERIKANCIMA

“Da bi poboljšali Bajdenovu popularnost, ozbiljni konsultanti bi mu mogli reći da radi na osnovama. Zapravo, osnove su pozitivne: ekonomija se poboljšala. Jong-Fast je naveo da Amerikanci mogu imati i gotovinu kao i posao. “Nepovezanost između činjenica i anketa sugerira da je Bajdenov pravi problem narativni. Konkretno, on nema neprijatelja, vreću za udaranje koja bi apsorbirala bijes Amerikanaca (racionalnog ili iracionalnog).”

Grobovi vojnika Unije sa vojnicima Konfederacije prikazani su na zalasku sunca u Nacionalnom istorijskom parku Appomattox Court House 7. aprila 2015. u Appomattoxu, Virginia - fotografija iz datoteke

„Ako Bajden mora da ujedini birače protiv koga? Ona je dodala. “Profesorica s Bostonskog koledža Heather Cox Richardson mi je rekla: ‘Bajden bi lako mogao objaviti rat autoritarcima koji prijete našoj demokratiji, slično kao što je učinio Abraham Lincoln kada je okupio sjevernjake da se suprotstave…