Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsPresuda Ahmaudu Arberyju predstavlja 'napredak' ka 'istinskoj pravdi', kažu lideri građanskih prava

Presuda Ahmaudu Arberyju predstavlja ‘napredak’ ka ‘istinskoj pravdi’, kažu lideri građanskih prava


Presuda Ahmaudu Aberiju, bijelcu optuženom za Ahmaudovo ubistvo u Gruziji prošle godine, izazvala je nalet pohvala na društvenim mrežama od strane grupa za građanska prava i istaknutih političara.

Rekli su da je većina odluka bijelih porotnika bila samo za Arberyja i njegovu porodicu. Međutim, to nije bio kraj pravde za obojene.

“Današnja presuda podržava osjećaj odgovornosti, ali ne i pravu pravdu. Prava pravda izgleda kao mladi crnac koji ne mora da brine da li će biti povređen – ili ubijen – dok je na džogiranju, dok spava u svom krevetu, dok živi ono što bi trebalo da bude veoma dug život“, senator iz Džordžije Raphael Warnock, prvi crnac osoba koja predstavlja državu u američkom Senatu, Izjava. “Ahmaud bi danas trebao uvijek biti prisutan s nama.”

Advokat za građanska prava Markusa Arberija Ben Kramp nazvao je presudu porote “napredkom”. Međutim, upozorio je: “Nismo blizu cilja.”

“Nakon skoro dvije godine bola, patnje i razmišljanja da li će Ahmaudove ubice biti pozvane na odgovornost, porodica Arbery konačno ima malo pravde. Crump je u izjavi naveo da iako Ahmaud neće biti vraćen, njegova porodica može biti sigurna znajući da ubice više nikada neće nanijeti bilo kakvu štetu nikome drugom. Iako današnji događaji nisu za slavlje, mogu se iskoristiti kao trenutak za razmišljanje.

On je izjavio: „Ova stvar je, prema svim računima, trebala biti otvorena… Nasilno uhođenje Ahmauda Arberija snimljeno je na video snimku za…Source: https://philippinenewsdaily.com/ahmaud-arbery-verdict-represents-progress-toward-true-justice-civil-rights-leaders-say/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments