NOVOČlanci Fox News-a možete slušati sada!

Zemljina senka je prvi put preletela ivicu Mjesečevog diska u 2:18 ujutro po istočnom vremenu prošlog petka. Ovo je ujedno i početak “Beaverovog mjeseca”, najdužeg pomračenja mjeseca od 1440. godine.

Također, to znači da Kristofor Kolumbo, koji je plovio u potrazi za rutom za Aziju, ne bi otplovio tek 52 godine nakon događaja.

Republikanci u Predstavničkom domu nisu tražili govornika u Predstavničkom domu oko kojeg bi se svi mogli okupiti već 580 godina.

U najmanju ruku, tako izgleda.

Možda je bilo u redu da Kevin McCarthy, R.-Calif. bio je 5 sati i 38 minuta nakon svog govora u petak kada se dogodilo pomračenje. Do zore, McCarthyjev govor je postao najduži govor u istoriji Doma.

MCCARTHY OPTUŽUJE AOC-a, TIM RYAN-A ZA ‘VRAĆANJE’, ‘POKUŠAVANJE DA ME UGASI’ TOKOM GOVORA NA MARATONU

McCarthyjev govor bio je najduži govor otkako je predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, D-Kalifornija, u februaru 2018. postavila oznaku od osam sati i sedam minuta. McCarthy je imao osam sati i 32 minuta kada je završio prije zore u subotu – dok je pomračenje još uvijek bilo ide.

Na prvi pogled, McCarthyjev govor bio je estrih protiv usvajanja zakona o socijalnoj potrošnji demokrata. Ali u stvarnosti, McCarthyjeva deklamacija je bila dio kampanje – neuobičajeni govor za McCarthyja da postane predsjednik Predstavničkog doma ukoliko Republikanska stranka preuzme kontrolu nad dvoranom na poluizboru 2022. godine.

Izdajnički put

Evo zašto je to bio tako izdajnički put za…