Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsPorast zabrinjavajuće varijante COVID-a u Južnoj Africi dovodi do toga da se...

Porast zabrinjavajuće varijante COVID-a u Južnoj Africi dovodi do toga da se milioni vraćaju putovanjima na odmor. Najnovija ažuriranja


Hiljade ljudi koji ove sedmice putuju za praznike prvo će se testirati na COVID-19 bez ljekara, laboratorije ili bilo kakvog medicinskog nadzora.

Dok se brzi kućni testovi hvale kao velika pogodnost i pametan način zaštite voljenih osoba, oni su također predstavljali značajan izazov za službenike javnog zdravlja. Kako agencije mogu sveobuhvatno pratiti slučajeve i trendove kada mnogi potrošači ne prijavljuju rezultate kućnog testiranja?

Od marta 2020. savezni i državni službenici rade zajedno na povećanju kapaciteta za prijavljivanje i testiranje slučajeva COVID-19. Prema zvaničnicima javnog zdravlja, izvještavanje je neophodno za uočavanje trendova i otkrivanje skokova. Ovo će omogućiti zajednicama žarišta da smanje rizik i bolje pripreme bolnice za ljude kojima je potrebna njega.

No, nejasno je koliko često kupci prijavljuju rezultate desetak ovlaštenih kućnih testova na koronavirus koji obično daju rezultate za 15 minuta izvan laboratorije ili ordinacije. A slijepa tačka u vezi s podacima javnog zdravstva će se povećati.

Privatni proizvođači testova već rade više kućnih testova na antigen nego standardnih laboratorijskih testova – a jaz bi se mogao skoro udvostručiti sljedećeg mjeseca kako novi kućni testovi preplave tržište.

— Ken Alltucker, USA TODAY

U vijestima također:

►Počevši od ponedjeljka, bolnice u Massachusettsu morat će smanjiti nehitne zakazane procedure zbog nedostatka osoblja i dužeg boravka pacijenata, prema državnim zdravstvenim vlastima.

►Broj avio putnika ove sedmice…Source: Porast zabrinjavajuće varijante COVID-a u Južnoj Africi dovodi do toga da se milioni vraćaju putovanjima na odmor. Najnovija ažuriranja

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments