Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsPoništena osuda za silovanje autorice 'Lovely Bones' 40 godina kasnije

Poništena osuda za silovanje autorice ‘Lovely Bones’ 40 godina kasnije


Presuda za silovanje Alice Sebold, nagrađivane autorke “Ljupkih kostiju”, poništena je 40 godina kasnije zbog ozbiljnih grešaka tužilaštva, rekli su zvaničnici.

Sudac Vrhovnog suda New Yorka Gordon Cuffy oslobodio je Anthonyja Broadwatera (61) od napada na Sebolda 1981. godine, kada je Sebold imao 18 godina. Sebold, koja sada ima 58 godina, napisala je o napadu u svojim memoarima iz 1999. godine “Lucky”.

Sebold je identifikovao Broadwaterovog napadača kao Broadwatera u grupi policajaca nakon napada, što je kasnije potvrdio Broadwater na klupi za svjedoke.

Ona je u “Lucky” napisala da Broadwater i drugi muškarac u postavi izgledaju “skoro identično” i da se plaši da će branilac iskoristiti zabunu bjelkinje u odnosu na dva crnca.

Broadwater je proveo 16 godina u zatvoru i bio je u njujorškom registru seksualnih prestupnika od puštanja na slobodu 1999. Sada će biti skinut s te liste.

Broadwater je odmahnuo glavom i zaplakao kada mu je sudija dozvolio da ode. (Pogledajte video. „Nikad, nikad nisam mislio da ću dočekati dan kada ću biti oslobođen“, rekao je nakon saslušanja.

“Plakao sam suze od radosnice i olakšanja posljednjih nekoliko dana,” rekao je Broadwater za Associated Press sljedećeg dana. “Tako sam ushićen, čak i…Source: https://gt-ride.com/conviction-overturned-in-rape-of-lovely-bones-author-40-years-later/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments