Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsPolicija traži nove optužbe za pokušaj ubistva protiv Chada Vallowa Daybell i...

Policija traži nove optužbe za pokušaj ubistva protiv Chada Vallowa Daybell i Lori Vallow Daybell


Policija u Arizoni preporučila je da “par sudnjeg dana” Chad Daybell i Lori Vallow Daybell budu optuženi za pokušaj ubistva zbog pucnjave 2019. godine za koju vlasti kažu da je ciljala člana proširene porodice Vallow Daybell.

Par – koji je već iza rešetaka u Ajdahu, gdje se suočavaju s optužbama za ubistvo u smrti dvoje djece Vallow Daybell, Tylee Ryan i JJ Vallow – sada je osumnjičen da su planirali ubistvo Brandona Boudreauxa, bivšeg muža nećake Vallow Daybell, prema Okružnom tužilaštvu Maricopa, kojem je policija u utorak preporučila optužbe.

Glasnogovornik ureda DA rekao je HuffPost-u u četvrtak da razmatra optužbe i odbio je dalje komentirati.

Boudreaux je bio usred razvoda od nećakinje Vallow Daybell kada je policija rekla da je na njegovo vozilo pucao neko koji je vozio Jeep Wrangler dok se vraćao kući u Gilbert, Arizona, 2. oktobra 2019. Prema policijskim izvještajima, njegovo vozilo je pretrpjelo štetu ali nije povređen.

Lori Vallow Daybell, lijevo, već je optužena za zavjeru sa Chadom Daybell kako bi ubila nju i njeno dvoje djece. Tijela žrtava pronađena su prošle godine na zemlji Chada Daybella.
Izvor: Associated Press

Džip je kasnije identifikovan kao registrovan na Charlesa Vallowa, četvrtog muža Lori Vallow Daybell kojeg je tri mjeseca ranije smrtno ubio njen brat Alex Cox, što je Cox tada opisao kao samoodbranu. Vozilo je privedeno u novembru 2019. godine nakon što je policija otkrila ostatke pucnjave.

U mjesecima prije pucnjave, Boudreaux je već podnio zahtjev za razvod od Melani Boudreaux (njegove tadašnje supruge). Snimci policijske tjelesne kamere pokazuju da je Boudreaux spomenuo svoj razvod i Lori Vallow Daybell kada su ga pitali o neprijateljima.

„Dogodile su se neke lude stvari sa njenom tetkom koja je ubila svog muža, ali nadam se da to nema nikakve veze sa ovim“, rekao je policajcima.

Vlasti kažu da su pronašle dokaze da vjeruju da je Vallow Daybell planirao ubistvo Brandona Boudreauxa sa Coxom i Chadom Daybellom nekoliko sedmica prije pucnjave.

Trojac je navodno zatamnio stakla na džipu i uklonio zadnje sjedište vozila, a Cox i Daybell su navodno koristili telefone sa gorionicima da komuniciraju jedni s drugima u satima prije pucnjave.

Planirali su da ubiju Boudreauxa jer je imao “mračnu dušu”, navodi se u policijskom izvještaju u kojem se navode neprecizirani dokazi i izjave.

Chad Daybell, viđen u maju, već se suočava s optužbama za smrt dvoje djece svoje žene, JJ i Tylee, kao i za smrt njegove prethodne supruge Tami.

Chad Daybell je viđen ovdje u maju. Već se suočava s optužbama za smrt djece JJ i Tylee Daybell, kao i za smrt Tami Daybell.
Izvor: Associated Press

Ranije se u sudskim dokumentima navodilo da Vallow Daybell i Daybell, koji je prije hapšenja bio religiozni autor „sudnjeg dana“, vjeruju da mračni duhovi mogu posjedovati ljude, ali mogu biti uklonjeni ako se opsjednuta osoba ubije. Porodica Vallow Daybell ju je također opisala kao vjerskog ekstremistu koji se pridružio sekti u godini prije smrti Charlesa Vallowa.

Boudreaux je u dokumentima o razvodu podnesenim u februaru prošle godine također optužio svoju bivšu suprugu da je u sekti i rekao da zna gdje se nalaze tada nestala djeca Vallow Daybell, Tylee i JJ, izvještava The Arizona Republic. Zatim su kremirani. pronađeno zakopano u Daybellovoj ruralnoj kući u Rexburgu, Ajdaho, juna 2020

Boudreauxova bivša supruga, koja se nakon ponovnog braka preselila u Rexburg, negirala je da je umiješana u nestanak djece, prenosi Republic.

Charles Vallow je također bio usred razvoda od svoje supruge i podnio je nalog za zaštitu protiv nje kada policija kaže da ga je Cox smrtno ubio tokom sukoba u Vallowovoj kući u Chandleru, Arizona, u julu 2019.

Policija je pucnjavu odbacila kao samoodbranu, ali incident se dogodio u junu 2021. godine. Vlasti su optužile Lori Vallow DaybellCox za udruživanje s Coxom da ubije svog muža.

Cox je poginuo u saobraćajnoj nesreći prošlog decembra. medicinski vještak utvrdio prirodne uzroke.

Chad Daybell se suočava s optužbama ne samo za nestanak djece već i za ubistvo Tammy Daybell. Tammy Daybell umrla je misteriozno u snu malo prije nego što se Chad Daybell preselio na Havaje i oženio Vallow Daybell. Tijelo Tammy Daybell ekshumirano je u decembru 2019. radi daljeg testiranja, nakon nestanka djece. Rezultati ovih testova još nisu objavljeni.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Policija traži nove optužbe za pokušaj ubistva protiv Chada Vallow Daybell i Lori Vallow Daybell pojavila se prvo na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/police-seek-to-bring-new-charges-of-attempted-murder-against-chad-vallow-daybell-and-lori-vallow-daybell/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments