Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsPolicija: Bivši bek NFL-a Zac Stacy na slobodi nakon što se na...

Policija: Bivši bek NFL-a Zac Stacy na slobodi nakon što se na snimku vidi kako tuče bivšu djevojku


Policijska uprava Oaklanda (Florida) izdala je u srijedu nalog za hapšenje protiv bivšeg beka NFL-a Zaca Stacyja pod optužbom za teško zlostavljanje i kriminalne nestašluke zbog navodnog nasilnog spora protiv majke njegovog djeteta.

Prema redigovanoj izjavi o hapšenju koju je dobio USA TODAY Sports, policija u Oaklandu je odgovorila na hitan slučaj u kući žrtve u subotu, 13. novembra popodne, gdje su policajci otkrili da je “izgledala emocionalno uznemirena sa suzama u očima”.

U izjavi je navedeno da je žrtvi bila poderana košulja, da je imala hranu u kosi, veliki televizor ravnog ekrana bio je prevrnut i razbijen, hrana je bila razbacana po podu, a stolica za bebu je prevrnuta i razbijena.

TMZ je ranije u četvrtak objavio snimak navodnog incidenta. Prema izjavi pod zakletvom, video je došao iz sistema ženskog nadzora kod kuće.

Shawn Dozier, detektiv policije Oaklanda napisao je da je vidio snimke nadzora koji pokazuju svađu. Dozier je rekao da je Stejsi viđena kako žrtvu udari dva puta u leđa stisnutom pesnicom. Drugi udarac je bio predmetom koji nije poznavao. U izjavi se navodi da je žrtva oborena na zemlju drugim udarcem, koji je bio stisnutom pesnicom.

Dozier je nastavio da piše da je Stejsi “pokupila žrtvu kao ‘krpenu lutku’ i bacila je u televizor od 65 inča” koji je pao na žrtvu nakon što se ona zabila u nju i pala na pod. Stacy je opisana kako je stajala iznad žrtve “prijeteće” i da je zgrabio predmet sa kauča kako bi je udario glavom u lice.

Prema izjavi pod zakletvom, žrtva je tokom cijele epizode molila Stacy za pomoć.

Dozier je rekao da je žrtva zadobila kontuziju lica, modrice na grudima i nogama, kao i kontuzije jedne noge.

U izjavi se navodi da je žrtva rekla da je Stejsi davala “maslinovu grančicu” zbog njihovih sesija posredovanja i da mu je dozvolila da dođe u njenu kuću. Prema izjavi pod zakletvom, Stacy i Stacy su zajedno doručkovali na kauču oko 14.20 po lokalnom vremenu kada je svađa počela. Stejsina majka je žrtva. U izjavi se navodi da Stacy nije bio otac drugog djeteta.

U izjavi je navedeno da je Stejsi u ponedeljak dobila zaštitne naloge, koje je u utorak potpisao i sudija.

USA TODAY ne identifikuje žrtve nasilja u porodici, iako je ime žrtve uklonjeno iz izjave pod zakletvom.

Dok je teško nasilje krivično djelo drugog stepena, krivično djelo je krivično djelo trećeg stepena.

Ranije tokom dana, policija Oaklanda izdala je saopštenje za USA TODAY Sports u kojem se navodi da su policajci stigli na lice mjesta u roku od dva minuta nakon hitnog poziva i naveli da je Stacy već pobjegla sa mjesta događaja.

“Pošto se vjerovalo da je osumnjičeni izvan nadležnosti policije Oaklanda, ured šerifa okruga Orange pokušao je uhapsiti Stacy, ali je saznao da je pobjegao iz države”, navodi se u saopštenju. Pozivamo Stacy da se preda i suoči sa krivičnim prijavama. “Ovo je aktivna istraga koja je u toku. U ovom trenutku nemamo nikakvih dodatnih informacija.

U izjavi je također navedeno da je policija Oaklanda ranije dva puta odgovarala na istu rezidenciju. Policija je 16. avgusta odgovorila na svađu koja je navodno bila između Stejsi i žene. Stejsi je navodno pretukla i zlostavljala ženu u incidentu porodičnog nasilja 26. septembra. Stacy, prema policiji, žrtva nije pronašla nakon drugog incidenta. Protiv Državnog odvjetništva podignuta je optužnica.

Stacy (30) je igrala tri NFL sezone od 2013-15. Stacyine prve dvije sezone u NFL-u bile su sa St. Louis Ramsima. Njegova posljednja sezona bila je u New York Jetsu. Stacy je također bila članica Memphis Express Alijanse američkog fudbala u proljeće 2019.

Stacy je bila ambasadorica TransPerfect Music City Bowla, koja je prekinula veze sa Stacy u četvrtak nakon što je video objavljen.

“Na osnovu videa i izvještaja o nasilju u porodici u vezi Zaca Stacyja, TransPerfect Music City Bowl je odmah prekinuo vezu sa Zac Stacyjem”, navodi se u saopštenju Music City Bowla u četvrtak.

Izvor: USAToday.com

Objava Policija: Bivši bek NFL-a Zac Stacy na slobodi nakon što se video prikazuje kako tuče bivšu djevojku prvi put se pojavio na News Dailyu.Source: https://philippinenewsdaily.com/police-former-nfl-running-back-zac-stacy-at-large-after-video-shows-him-beating-ex-girlfriend/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments