Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsPiješ li večeras? Evo koliko je alkohola previše – i kako...

Piješ li večeras? Evo koliko je alkohola previše – i kako izbjeći praznično prepijanje


Sezona praznika je puna mnogih nerazjašnjenih misterija. Jedna od ovih zagonetki uključuje pronalaženje tačne količine alkohola. Između ostalogU redu količina, ljubitelji pića i ljubitelji, mislimo na Zdravo iznos.

Odrasli muškarci ne bi trebali piti više od 2 pića dnevno, a odrasle žene bi trebale piti 1 ili 2. Ne možete poreći da su praznici vrijedni nekoliko pića za uživanje u rezbarenju ćuretina i gledanju fudbala, ili igri šarada sa svojim porodica.

Konzumiranje alkohola iz zdravstvenih razloga može biti teško, posebno tokom praznika kao što je doček Nove godine, kada je piće uobičajena navika. Međutim, ne morate odustati od pića i još uvijek uživati. Ovaj vodič će vam pomoći da održite tu ravnotežu.

Kada pijenje postaje opijanje?

Da biste popili napitak, morate popiti najmanje pet pića za muškarce i četiri za žene tokom perioda od dva sata. Zbog društvenih pritisaka u prazničnoj sezoni, opijanje se može dogoditi slučajno. Stručnjaci preporučuju da ograničite unos alkoholnih pića tokom dana.

Brian Dugan iz Čikaga je registrovani dijetetičar i nutricionista.

Dugan je naveo da upravljanje alkoholom može postati teško tokom praznika. Dugan je rekao da sve vrste alkohola mogu dovesti do zdravstvenih problema. Najbolja praksa je da budete pažljivi tako što ćete raznijeti piće tokom dana i pijuckati kako biste bili društveni u odnosu na pijenje jako brzo. Čak i ako pijete alkohol, od vitalnog je značaja da ostanete hidrirani.

Prekomjerno pijenje može…Source: Piješ li večeras? Evo koliko je alkohola previše – i kako izbjeći praznično prepijanje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments