Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsPad broja Amerikanaca koji se prijavljuju za naknadu za nezaposlene na najnižu...

Pad broja Amerikanaca koji se prijavljuju za naknadu za nezaposlene na najnižu tačku u 52 godine


VAŠINGTON (AP) – Broj Amerikanaca koji se prijavljuju za naknade za nezaposlene pao je prošle sedmice na najniži nivo u više od pola vijeka, što je još jedan znak da se američko tržište rada brzo oporavlja od prošlogodišnje recesije korona virusa.

Najniži nivo nezaposlenosti od novembra 1969. bio je 71.000 do 199.000. Ovaj pad bio je više nego što su očekivali ekonomisti.

Četveronedeljni prosek potraživanja, koji izglađuje nedeljne uspone i padove, takođe je pao – za 21.000 na nešto više od 252.000, što je najniže od sredine marta 2020. kada je pandemija pogodila ekonomiju.

Broj prijava je opao od januara kada je dostigao 900.000. Sada je, međutim, ispod preandemijske stope od 220.000 sedmično. Zahtjevi za pomoć u slučaju nezaposlenosti pokazatelj su otpuštanja.

Ukupno, 2,25 miliona Amerikanaca primilo je tradicionalne čekove za nezaposlene u sedmici koja završava 13. novembra. Ovo je nešto manje nego prethodne sedmice.

Federalna vlada je dopunila državne programe osiguranja za slučaj nezaposlenosti sa dodatnih 300 dolara sedmično isplatom i proširenim beneficijama radnicima na svirkama, onima koji su bez posla najmanje šest mjeseci i drugima. U junu 2020. više od 33.000.000 Amerikanaca primilo je neku vrstu pomoći iz saveznih programa.

Nakon pandemije korona virusa…Source: Pad broja Amerikanaca koji se prijavljuju za naknadu za nezaposlene na najnižu tačku u 52 godine

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments