Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsOsumnjičeni za nesreću u Waukesha Parade danas će se suočiti s optužbama;...

Osumnjičeni za nesreću u Waukesha Parade danas će se suočiti s optužbama; Ranije saopštenje o kauciji od 1.000 dolara privlači pažnju: šta znamo


WAUKESHA, Wis. – Očekuje se da će osumnjičeni optužen da je svojim terencem prošao kroz barikadu na božićnoj paradi – ubio pet ljudi i ranio najmanje 48 – trebao biti službeno optužen na sudskom ročištu u utorak dok su se postavljala pitanja o njegovom puštanju uz kauciju dva dana ranije.

Darrell Brooks Jr., 39, bježao je od nemira u porodici uz dojavu o nožu kada je u nedjelju navečer upao u paradu u incidentu koji je razorio grad Waukesha u predgrađu Milwaukeeja. On će biti optužen za pet tačaka za namjerno ubistvo, rekao je u ponedjeljak šef policije Waukesha Dan Thompson.

Brooks je bio na slobodi uz kauciju od 1.000 dolara objavljenu u petak za još jedan neriješeni slučaj koji uključuje navode da je početkom novembra nakon tuče namjerno udario ženu automobilom. Okružno tužilaštvo Milwaukee saopćilo je da je pokrenulo internu reviziju svoje “neprimjereno niske” preporuke za kauciju u tom slučaju.

Waukeshin efekatNacionalna sigurnost zemlje ugrožena je prilivom vozila opremljenih oružjem koja upadaju u ljude.

Dok su istražitelji tražili odgovore na smrtonosni incident, stotine su u ponedjeljak navečer tražile utjehu zajednice u bdijenju uz svijeće i međuvjerskoj molitvi.

Shawn Reilly iz Waukesha, gradonačelnik, rekao je “Prošlo veče je bila tragedija koju nijedna zajednica nikada ne bi trebala podnijeti.” “Sinoć su naša djeca bila prestravljena kada je trebalo da se smiju. Sinoć su mnogi naši prijatelji zadobili teške povrede kada su trebali…Source: https://philippinenewsdaily.com/waukesha-parade-crash-suspect-to-face-charges-today-an-earlier-release-on-1000-bail-draws-attention-what-we-know/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments