Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsO'Rourke: Oružje u vojnom stilu, nedozvoljeno nošenje sprječava odgovorno vlasništvo oružja

O’Rourke: Oružje u vojnom stilu, nedozvoljeno nošenje sprječava odgovorno vlasništvo oružja


Kandidat za gubernatora Teksasa Beto O’Rourke rekao je u nedjelju da želi da zaštiti prava na Drugi amandman, ali da automatsko i poluautomatsko vatreno oružje, kao i zakoni kao što je nedozvoljeno nošenje, sprječavaju odgovorno posjedovanje oružja.

Bivši demokratski senatorski i predsjednički kandidat rekao je za CNN Dana Bash za “Stanje Unije” da Teksas ima “dugu, ponosnu tradiciju odgovornog posjedovanja oružja”. Ali podrška republikanskog guvernera Grega Abbotta civilima koji posjeduju oružje u vojnom stilu, sada bez obuke i provjere prošlosti, ugrozila je tu tradiciju, rekao je.

“Većina nas ovdje u Teksasu… ne želi da vidi naše prijatelje, članove naše porodice, naše komšije kako pucaju ovim ratnim oružjem,” rekao je. “Dakle, i dalje se držim ovog gledišta.”

O’Rourke je odgovarao na pitanje koje je Bash postavio da li ostaje poziciju koju je dijelio 2019Podržite ih dok to radite. obavezni otkup za poluautomatsko oružje. Rekao je: “Dovraga, da, mi ćemo uzeti vaš AR-15, vaš AK-47, više vam neće biti dozvoljeno da ih koristite protiv svojih sunarodnika Amerikanaca.”

AR-15 ili AK-47 mogu biti poluautomatski topovi koji su dizajnirani da brzo ubijaju u velikom broju. korišten u većini najsmrtonosnijih pucnjava u posljednjoj deceniji. Oba su dostupna u Sjedinjenim Državama i ne podliježu federalnim ograničenjima.

“Taj AR-15, taj AK-47 ima jednu, jednu usamljenu svrhu, a to je ubijanje ljudi što efikasnije, što efikasnije, u što većem broju, u što kraćem vremenu. To smo vidjeli u Kenoshi. To smo vidjeli u El Pasu u Teksasu, gdje je neko ubio 23 osobe iz AK-47 samo za nekoliko minuta”, rekao je O’Rourke. “Ovo je ludo. I ne bismo trebali očekivati ​​da je to samo po sebi u Americi.”

O’Rourke, bivši kongresmen iz Teksasa, najnoviji je kandidat u gubernatorskoj utrci u državi 2022. Dok su demokrati uložili milione u Teksas u proteklih nekoliko godina, republikanci su i dalje dominantni. Abbott, koji traži treći mandat na vlasti, nacionalno je priznata ličnost. agresivno zalaganje za politiku tvrdokorne desnice – uključujući pitanja kao što su abortus, pravo glasa, vakcine, reforma kaucije o posedovanju oružja.

U nedjelju je O’Rourke iznio prijedlog zakona koji je Abbott potpisao u zakon. Ovaj zakon je usvojen u ljeto i dozvoljava civilima da legalno nose pištolje u javnosti. Posljednja pravila za posjedovanje oružja odraslih u javnosti sada su eliminirana zakonom.

Teksas je ove godine vidio najmanje 52 masovna pucnjava u Teksasu. To je rezultiralo sa 59 smrtnih slučajeva i 213 povrijeđenih. prema evidenciji neprofitne grupe Gun Violence Archive. Teksas je bio dom za najmanje 22 masovne pucnjave i 23 smrtna slučaja kada je Abbott donio svoj opušteni zakon o oružju.

“Također sam slušao svoje kolege iz Teksasa koji su zabrinuti zbog ove ideje o nedozvoljenom nošenju koju je Greg Abbott potpisao u zakon, a koji svakom Teksašaninu dozvoljava da nosi napunjeno vatreno oružje, uprkos molbama šefova policije i organa za provođenje zakona iz cijele države , koji je rekao da će to učiniti njihov posao opasnijim i otežati im da zaštite one kojima su se zakleli da će služiti u svojim zajednicama”, rekao je O’Rourke.

“Dakle, ne želimo ekstremizam u našim zakonima o oružju. Drugi amandman mora biti zaštićen. Želimo da zaštitimo živote naših sugrađana iz Teksasa“, rekao je. „I znam da ćemo, kada se okupimo i zaustavimo ovaj ekstremizam podjela koji sada vidimo od Grega Abbotta, moći to učiniti.”

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava O’Rourke: Oružje u vojnom stilu, nedozvoljeno nošenje sprječavaju odgovorno vlasništvo oružja prvi put se pojavio na udarnim vijestima.

Source: https://gt-ride.com/orourke-military-style-weapons-permitless-carry-prevent-responsible-gun-ownership/

gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments