U ponedjeljak je “Ples sa zvijezdama” završio svoju 30. sezonu. Obilježio ga je istorijski trenutak.

Iman Shumpert i Daniella Karagach, njegova profesionalna plesna partnerica, odnijeli su Mirrorball Trophy kući. Šumpert je prvi košarkaš koji je pobijedio u plesnom takmičenju.

Nakon što je pobijedio finaliste JoJo Siwa i Amandu Kloots, Tyra Banks je uručio trofej 31-godišnjem NBA igraču. U 30. sezoni plesni profesionalci i slavni partneri ponovo ga razbijaju za finale, uz izvođenje fusion plesa i obožavateljima omiljeni Freestyle.

DEREK HOUGH JE POZITIVAN NAKON SLUČAJA COVID-19. JE KARANTINA: BEZBEDNOST!

Mnogi takmičari koji su stigli do vrha dobili su odlične ocjene. Kloots (39), kovoditeljica “The Talk”, izvela je sa svojim partnerom Alanom Berstenom bečki ples, paso doble i fusion ples u bečkom stilu uz pjesmu “Never Tear Us Apart” koju je napisao Bishop Briggs. Zatim su odradili Freestyle na Coldplayu “A Sky Full of Stars”. Za svoj prvi nastup dobili su 38 bodova od 40, a ples druge večeri završili su sa 40.

Rigsby, fitnes guru, i Cheryl Burke, partnerica, također su dobili savršen rezultat. Njihov slobodni stil, koji je uključivao mješovito iz “Beethovenove pete”, i “Nail, Hair, Hips, Heels, (Just Dance Version)” izveo je Todrick hall. Dobili su 36 za svoj paso doble, cha-cha fusion ples na En Vogue-ovom “Free Your Mind”.

YouTuber JoJo Siwa dobila je dvije najbolje ocjene za svoj tango/cha cha ples uz pjesmu Icona Popa “I…