Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNews'Odlučnost i tehnologija': Kako je policija identificirala ubicu u ubistvu 9-godišnje djevojčice...

‘Odlučnost i tehnologija’: Kako je policija identificirala ubicu u ubistvu 9-godišnje djevojčice 1959.


U martu 1959., Candice Rogers, devetogodišnja djevojčica, nestala je i ubijena. Ovo je šokiralo Spokanea. Policija veruje da je njen ubica pronađen, sada kada su prošle 62 godine od zločina.

Candy Rogers je prodavala kovnice Camp Fire u četvrti West Central u Spokaneu i prijavljena je kao nestala kada se kasnije te noći nije vratila kući, navodi se u priopćenju policije Spokanea.

Tijelo žrtve je kasnije pronađeno u obližnjoj šumi. Napadnuta je svojom odjećom i zadavljena je na smrt. Policija nije uhapsila ubicu jer nije postojao registar seksualnih prestupnika za 1959. godinu.

1982 slučaj prehlade:Rijeka Massachusetts pronalazi nestale tinejdžerske predmete; takođe, pronađeni su i ljudski ostaci

Rešen slučaj hladnoće u Ohaju:Otkriveno vozilo s ljudskom kosti u vezi sa slučajem hladnoće u Ohaju u kojem su učestvovali 20-godišnji nestali ljudi

Međutim, prvobitni istražitelji zadržali su uzorak sjemena s mjesta događaja koji je kasnije testiran 2021. Policija je rekla da je uzorak otkrio tri moguća podudaranja, od kojih je jedno bio John Reigh Hoff.

Istražitelji su došli do Hoffovog djeteta, koje je odmah sarađivalo sa istražiteljima i dalo uzorak njenog DNK. Rezultati su pokazali da je 2,9 miliona puta veća vjerovatnoća da je “DNK Hoffove kćerke povezan s pronađenim primjerkom nego opća populacija”, navodi se u saopštenju.

Hoff je umro, a policija je ekshumirala tijelo. DNK dobijen iz uzorka sjemena ostavljenog na Rogersovoj odjeći na mjestu događaja 62 godine ranije odgovara Hoffovom; ubica je konačno identifikovan.

Rogers je ubijen kada je Hoff, tada star 20 godina, živio samo kilometar dalje u West Centralu. Prema saopštenju, Hoff se pridružio vojsci kada je imao 17 godina. On je takođe osuđen za napad na ženu dve godine kasnije.

Hoff je tada nasilno uzeo žrtvinu odjeću, vezao je i zadavio žrtvu prije nego što je pobjegao s mjesta događaja. Hoff je proveo šest mjeseci u zatvoru i pušten je iz vojske nakon što je žrtva preživjela.

Bio je prodavač od vrata do vrata sve do dana kada se ubio u 31. godini.

Bila je potrebna upornost mnogih generacija detektiva, tehnološki napredak i odlučnost da se riješi zločin Candy Rogers. U policijskom saopštenju se navodi da je 62 godine kasnije konačno došlo do zatvaranja.

Pratite Gabrielu Mirandu na Twitteru @itsgabbymiranda

Izvor: USAToday.com

Post ‘Odlučnost i tehnologija’: Kako je policija identifikovala ubicu u ubistvu 9-godišnje djevojčice 1959. prvi put se pojavio na News Dailyu.

Source: https://philippinenewsdaily.com/determination-and-technology-how-police-idd-killer-in-9-year-old-girls-1959-homicide/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments