Čini se da je Darrell Brooks osoba koja stoji iza napada na božićnoj paradi u Waukesha. Nalog na Fejsbuku sadrži poruke i memove koji pozivaju na nasilje prema belcima, kao i sugestije da je Hitler bio u pravu za ubistvo Jevreja u holokaustu.

“NAUČENO, NAUČENO PONAŠANJU!” Kada počnemo sa bakk-knokkin bijelcima, vrijeme je da izađemo iz TF-a. Stari bijeli ppl 2 KNOKK DEM je TF OUT! Daily Mail je objavio da PERIOD…”, Brooks je objavila objavu na Facebooku 9. juna 2020., popraćenu emotikonom srednjeg prsta.

Ovaj račun je uklonjen. Brooks, koji je koristio “MathBoi Fly” kao svoje scensko ime za izvođenje amaterskog repa.

WAUKESHA LACALS OPISUJE HAOTIČNU BOŽIĆNU PARTADU. ISPITIVANJE BANKARSKE KAUMCIJE OSUMNJIČENOG

Drugi mem koji je podijelio bio je “Hitler je znao gdje su pravi Jevreji” prema The Daily Mailu.

U poruci se tvrdilo da je Adolf Hitler upozorio da je njegov genocid dijelom potaknut jer je znao da su “crnci… pravi Hebreji”, izgleda da promovira stavove crnih hebrejskih Izraelaca. Post je dodao da je Amerika preselila “lažne bele Jevreje” u Izrael. Takođe je navedeno da će doći do Trećeg svetskog rata ako ljudi saznaju Hitlerovu istinu i učine “uslugu svetu ubijajući Jevreje”.

Bruks je prokomentarisao mem, “ovdje pravi obred”, koji je popraćen sa “#istraživanjem”, te su tvrdnje prethodno opovrgnute.

Podijelio je članak ESPN-a o Kyleu Kuzmi, NBA igraču, objašnjavajući svoje vjerovanje u privilegije bijelih. Brooks je pronašao članak…