Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsNovi Zeland ukida svoj status Covid zero paragon.

Novi Zeland ukida svoj status Covid zero paragon.


Novi Zeland će napustiti svoje dugogodišnje napore da eliminiše slučajeve COVID-19 širom zemlje usred tekuće epidemije visoko prenosive Delta varijante virusa.

Premijerka Jacinda Ardern rekla je u ponedjeljak da će glavni grad Okland okončati više od tromjesečno zatvaranje početkom decembra i da će zemlja uvesti trostepeni sistem “semafora” koji će dati šire slobode potpuno vakcinisanim ljudima.

Korištenje pasoša za vakcinu će odrediti osnovu za semafore. Zelene oznake će omogućiti ograničena ograničenja. To znači da su škole, trgovci i hoteli otvoreni bez ikakvih ograničenja. Oznaka narandžaste boje bliska je normalnom načinu života, ali postoje neka ograničenja za preduzeća i zahtjevi za maskama. Crvene oznake će vam omogućiti rad od kuće, ali i maloprodaju i okupljanja vakcinisanih u određenim granicama.

Certifikati o vakcinama bit će ključni.Mnoga mjesta dozvoljavaju otvaranje kafića, crkava i frizerskih salona. rade blizu normalnog ako odluče da ih koriste.

Ovo je potez dramatične promjene za Novi Zeland. Metoda eliminacije COVID-a bila je poznata po svojoj sposobnosti da brzo i efikasno zaustavi pandemije. Ovo se promijenilo kada se proširila delta varijanta, koja se prvi put proširila u avgustu među 5 miliona ljudi. Ardernova vlada se također suočila sa sve većim protestima usred…Source: https://gt-ride.com/new-zealand-is-ending-its-covid-zero-paragon-status/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments